Bartholomeos-Trabzon gezisi

Bartholomeos'un Kuştul Manastırı ziyareti ise oldukça maceralı geçti.Bartholomeos, beraberindeki din adamları ile birlikte ilk olarak Kiremit Köyü'nde bulunan Vazelon Manastırı'na geldi. Patika yoldan yürüyerek manastıra ulaşan Bartholomeos ve beraberinde

Bartholomeos-Trabzon gezisi

Bartholomeos'un Kuştul Manastırı ziyareti ise oldukça maceralı geçti.

Bartholomeos, beraberindeki din adamları ile birlikte ilk olarak Kiremit Köyü'nde bulunan Vazelon Manastırı'na geldi. Patika yoldan yürüyerek manastıra ulaşan Bartholomeos ve beraberindekiler, harabe halindeki manastırı gezdi, mum yakıp dualar etti. Vazelon Manastırı'nın Sümela Manastırı'ndan daha eski olduğunu belirten Bartholomeos, Sümela'da kalanlara buradan yiyecek götürüldüğünü anlattı. Bartholomeos, "Buranın durumu ne olacak" sorusu üzerine, "Yıkılacak. Ancak devlet sahip çıkarsa başka" dedi.

Bartholomeos ve beraberindekiler, Vazelon Manastırı ziyaretinin ardından tarihi Kuştul Manastırı'na hareket etti. Manastırın bulunduğu bölgeye önce araçla gelen Bartholomeos ve beraberindekiler, daha sonra bir köylünün rehberliğinde ağaçlık dikenli patika yoldan manastıra doğru yürüyüşe geçti. Sis altında güçlükle yapılan yaklaşık 45 dakikalık yürüyüşe rağmen manastıra ulaşılamadı. Kafilenin yolu kaybettiği anlaşıldı. Dönüş hazırlıkları yapıldığı sırada sisin çekilmesiyle manastır görüldü. Mesafenin uzakve ulaşımın zor olmasından dolayı Bartholomeos ve beraberindekiler, manastıra uzaktan bakıp dua ettiler. Duanın ardından Bartholomeos, aynı yoldan geri dönerek araçların bulunduğu yere geldi. Bartholomeos gezi ile ilgili düşüncelerinin sorulması üzerine, böyle bir macera yaşamadığını söyledi. Bartholomeos, "Yine de memnun kaldım. Bu yürümeye değdi" diye konuştu.

Bartholomeos, önümüzdeki yıl Trabzon'a geldiğinde burayı tekrardan ziyaret edeceğini sözlerine ekledi.

Bartholomeos burada bir köylüyle bir süre sohbet ederken, kendisine anahtarlık hediye etti. Yola çıkan Bartholomeos'u taşıyan cipin lastiği patladı. Bunun üzerine Bartholomeos yoluna polis otosuyla devam etti.

Bartholomeos, bir süre sonra başka bir ciple yoluna devam ederken de bu kez yolu köylülerin kestiği ve yola devrilen ağaçlar nedeniyle beklemek zorunda kaldı. Vatandaşların ve heyetteki din adamlarının yardımıyla ağaçlar kenara çekilerek yol ulaşıma açıldı. Bartholomeos maceralı yolculuk sonrası Maçka'ya gelerek Sümela Otel'de dinlenmeye çekildi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler