Bartholomeos: Allah kabul etsin!

Trabzon'un Maçka İlçesi'nde bulunan tarihi Sümela Manastırında Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın özel izniyle geçtiğimiz yıl 88 yıl aradan sonra ilki gerçekleşen ayinin ikincisi başladı.Ortodoks Hristiyanlar için önemli ve kutsal sayılan bugünde yapılmakta o

Bartholomeos: Allah kabul etsin!

Trabzon'un Maçka İlçesi'nde bulunan tarihi Sümela Manastırında Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın özel izniyle geçtiğimiz yıl 88 yıl aradan sonra ilki gerçekleşen ayinin ikincisi başladı.

Ortodoks Hristiyanlar için önemli ve kutsal sayılan bugünde yapılmakta olan ayini Fener Rum Patriği Bartholomeos yönetiyor. Ayine Rusya, Gürcistan ve Amerika'dan çok sayıda din adamı katılıyor.

Yer darlığı nedeniyle manastırın içerisine 500 kişi alındı. Yurt dışından gelen diğer ortodokslar ise ayini manastırın aşağısında bulunan dev ekranlardan takip ediyor.

Ayine Maçka Belediye Başkanı Ertuğrul Genç de katıldı.

Bartholomeos, "Saygıdeğer yetkililer sayın Maçka Belediye Başkanı, Sümela manastırına gelerek bize burayı nasih eden Allah'a şükürler olsun. Sayın Başbakanımıza ve Kültür ve Turizm Bakanlığına da aynıca teşekkür ediyoruz. Hazreti Meryem hristiyanlar ve müslümanlar için özel bir anlam arz ediyor. Meryem tüm kadınlardan üstün ve tertemiz kılınan bir kadın. Müstesna güzelliğe sahip bu mekanda sevgi ile buluşmamız ve bir ve tek olan Allah'a dua etmiş olmamız eminimki hepimiz için güzel olmuştur. Hükümetimizin bu konudaki ne kadar gerçekçi olduğu ispatlanmış olmuştur. Daimi barış ve sizin için dua ettik.

Özellikle bugünlerde barış çok önemlidir. Norveç'teki trajik ol

       AYİNDEN KARELER

ayların yükünü üzerimizden atamadık. Komşu ülkelerde savaşlar devam ediyor. Ülkemizde analar ağlıyor. Daha sonra Londra'daki olaylarla ilgili acılar var. Yüksek Sümela dağından kadınların en hayırlısı olan Meryem ananın ayaklarının önünden Karadeniz'den Türkiye'den burada toplanmışy olan tüm hristiyan ve müslümanlar için tüm dünyaya çağrıda bulunalım. İnsanların iyliliği için edebiyet ve selamet için. Bu çağrı ancak bir kelime olabilir Banış, Barış, Barış. Karşılıklı sevgi ve saygı. Bunlar tek amacımız ve müşterek gayret ile çabamız olmalı. Sayın Maçka Belediye Başkanını Maçka halkını selamlıyorum. Allah'ın bereketi tüm Karadenizlilerin üzerine olsun. Hayırlı Ramazanlar ve iyi ramazanlar. Allah orucunuzu yüksek katında kabul etsin" dedi.

Ayin Şaraplı ekmek dağıtımından sonra sona erdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel