Baro ve Belediye arasında kriz!

Meydandaki Trabzon Barosu’nun kullandığı belediyenin tarihi binası ile ilgili baro ve belediye arasındaki kriz patladı.Binaya aylık 280 lira kira veren  baro yönetiminin tepkilerine cevap veren Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu,

Baro ve Belediye arasında kriz!

Meydandaki Trabzon Barosu’nun kullandığı belediyenin tarihi binası ile ilgili baro ve belediye arasındaki kriz patladı.

Binaya aylık 280 lira kira veren  baro yönetiminin tepkilerine cevap veren Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, baro yönetimine sert tepki göstererek,” O bina belediyeye aittir. Ayrıca o binada 766 bin insanın hakkı var. Siz burayı 2003 yılında kanunsuz bir tahsisle aylık 100 lira kira bedeliyle aldınız şimdi 280 veriyorsunuz. O binanın karşısında bina kiralasak kaç lira kira ödeceğiz? Ayrıca burası ile ilgili Sayıştay’ın raporu var kanun tahsis diyor. Buna müsade etmem! Hukuk diyor binayı alacaksın alacağız. Benim şu anda 50 binaya ihtiyacım var” diyerek konuştu.

dsc_0009-002.jpg

Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, binayı alınca ne yapacaklarını nasıl kullanacakları konusunda açıklama yapacaklarını ifade ederek, belediyenin olup diğer kiraya verilen TEV, TS olduğu binalar konusunda ise Sayıştay’a sadece bu binayla ilgili rapor geldiğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel