Barışa fındıklı destek ..

Ordu’nun Ünye İlçesi Tekkiraz Belde Belediye Başkanı Necdet Yılmaz, Ailesi ile birlikte çıktığı Güneydoğu turunda Urfa’nın Viranşehir ile Mardin Kızıltepe Belediyelerini ziyaret etti. Tekkiraz Belde Belediye Başkanı Hüseyin Necdet Yılmaz, ailesi ile birli

Barışa fındıklı destek ..

Ordu’nun Ünye İlçesi Tekkiraz Belde Belediye Başkanı Necdet Yılmaz, Ailesi ile birlikte çıktığı Güneydoğu turunda Urfa’nın Viranşehir ile Mardin Kızıltepe Belediyelerini ziyaret etti. 

Tekkiraz Belde Belediye Başkanı Hüseyin Necdet Yılmaz, ailesi ile birlikte Güneydoğu gezisi sırasında Viranşehir Belediyesini ziyaret ederek Belediye Başkanvekili Mehmet Burun ile görüştü. Yılmaz, Viranşehir Belediyesi’nin çalışmalarını çok beğendiğini belirtti. Viranşehir’e ve bölgeye ilk defa gittiğini belirten Yılmaz, bölgenin çok geliştiğini ve kendisini şaşırttığını söyledi.
 
Kendisinin aslen Gürcü olduğunu belirten Yılmaz, “Eskiden dilimizi konuşmaya utanırdık. Dedelerimiz, babalarımız, bu topraklarda kendi dilleri ile konuşurdu. Fakat bizler dilimizi konuşmaya utanırdık. Asimile olarak bu halka karıştık. Dilerim bu çözüm süreci de başarılı olarak sonuçlanır” dedi. 
“BARIŞ SÜRECİNDEN UMUTLUYUZ”
 
Karadeniz’den bir belediye başkanını ağırlamaktan son derece mutlu oluğunu belirten Viranşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Burun, Başkan Necdet Yılmaz’ın çözüm sürecine ilişkin sorusuna bölge halkının umutlu olduğunu belirterek, “Biz bu süreçten çok umutluyuz. Sürecin önünde engel olmak isteyen çok insan var. Fakat onların bu sürecin önünde fazla dayanabileceklerini sanmıyorum. Özellikle 30 yıldır akan kan süreç ile birlikte durmuş durumda. Hiç kimse anaların gözyaşının akmasını istemez. Bizler de bu sürecin olumlu gelişmesini ve akan kanın durmasını umuyoruz” diye konuştu.
 
“EKRANDAN GÖRDÜĞÜMÜZDEN ÇOK FARKLI”
 
Tekkiraz Belediye Başkanı Necdet Yılmaz, Viranşehir’in ardından Mardin Kızıltepe’ye geçerek Kızıltepe Belediye Başkanı Ferhan Türk'ü makamında ziyaret etti ve ‘geçmiş olsun’ dileklerinde bulundu. Yılmaz ve ailesini, Belediye Başkanı Türk, başkan yardımcıları Leyla Salman ve Burhan Kurhan karşılarken ziyaret sırasında konuşan Yılmaz, "İnsanlar Güneydoğu'yu görünce önyargılarından kurtuluyor. Karadeniz'deki insanları buralara getirsek, onlar buraları görse, tanısa önyargıları değişecektir. Devletin yapması gereken öncelikli şey, insanların birbirini tanıması için ortam hazırlamasıdır. Yaradanın hepimizin eşit yarattığını görüp, ona göre adaleti eşit bir şekilde paylaşmak önemli" ifadelerini kullandı. 
 
Yılmaz, bölge illerini medyadan takip ettikleri için farklı algıladıklarını söyleyerek, "Güneydoğu'nun bu kadar güzel olduğunu bilmiyordum. Her tarafı ova. Televizyon kanallarından ve medyadan takip ettiklerinde insan Kızıltepe'de hayat olmadığını zannediyor. Oysa Kızıltepe'ye baktığımızda öyle olmadığını görüyoruz. Kızıltepe Belediyesi'nin her yerde çalışma yürüttüğünü görmek insanın hoşuna gidiyor” şeklinde konuştu. 
 
Viranşehir Belediye Başkanı Ferhan Türk’ün cezaevi çıkışını televizyondan takip ettiğini belirten Başkan Yılmaz, Başkan Türk’e hem ‘geçmiş olsun’ dileğinde bulunmak ve hem de kendisi ile tanışmak üzere ziyaret ettiğini söyledi.
“KARADENİZ’İ GEZMEK İSTERİM”
 
Kızıltepe Belediye Başkanı Ferhan Türk ise Yılmaz ailesinin ziyaretinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, iş yoğunluğundan fırsat bulduğunda Karadeniz'i gezmek istediğini kaydetti. Yapılan konuşmaların ardından Türk, Yılmaz'a Kürtçeye çevrilmiş dünya klasiklerini hediye etti. Yılmaz ise, "Sizin bizim dilimizi konuştuğuz gibi keşke biz de sizin dilinizi konuşabilseydik” diyerek Başkan Türk’e Karadeniz fındığı hediye etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler