Balıkçıların ağları palamutla doldu

 Samsun'da denize açılan balıkçıların ağları palamutla doldu. Balıkçı tezgahlarına da yansıyan bolluk, hem vatandaşın hem de balıkçıların yüzünü güldürdü. Av yasağının 1 Eylül'de sona ermesinin ardından balıkçı tezgahları da şenlendi. Karadeniz'de bu yıl

Balıkçıların ağları palamutla doldu

 

Samsun'da denize açılan balıkçıların ağları palamutla doldu. Balıkçı tezgahlarına da yansıyan bolluk, hem vatandaşın hem de balıkçıların yüzünü güldürdü.
 
Av yasağının 1 Eylül'de sona ermesinin ardından balıkçı tezgahları da şenlendi. Karadeniz'de bu yıl palamut bolluğu yaşandı. Denize açılan balıkçıların ağları palamutla dolarken balık fiyatları da düştü. Samsun'da 3 palamut 10 TL'den satılıyor. Palamut bolluğu ve fiyatlardaki düşüş en çok vatandaşı sevindirdi. 8 yıldır balıkçılık yapan Ercan Kutbay, av yasağına uyulması sonucunda bu yıl bolluk yaşandığını belirterek şöyle dedi:
 
"Yasağa uyulduğu için erken dönemde balıklar avlanılmadı. Balık denizde büyüdü. 1 palumut yaklaşık bir kilo geliyor. Buna bağlı olarak da bolluk yaşanıyor. Geçen yıla oranla palamut miktarı çok fazla. 1 ay daha palamuttaki bu bereket devam edecek. Fiyatlar da oldukça uygun. Geçen yıl palamudun tanesini 6- 7 TL'den satıyorduk. Bu yıl vatandaşımız 3 palamutu 10 TL'ye alıyor."
 
Tezgahta, çinekop kilosu 15 TL, barbun 10 TL, çupra 13 TL, levrek 13 TL, istarvit 5 TL, somon 7 TL, kalkan ise 40 TL'den satılıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel