Balıkçılar umudu kesti

 Doğu Karadeniz Bölgesi’nde balıkçılar bu yıl hamsiden umudunu kesti.Konuyla ilgili açıklama yapan Doğu Karadeniz Balıkçı Kooperatifleri Birliği Başkanı Ahmet Mutlu, hamsi avının bu yıl beklenileni vermediğini belirterek, “Bundan sonra hamsi Gürcistan’a g

Balıkçılar umudu kesti

 Doğu Karadeniz Bölgesi’nde balıkçılar bu yıl hamsiden umudunu kesti.
Konuyla ilgili açıklama yapan Doğu Karadeniz Balıkçı Kooperatifleri Birliği Başkanı Ahmet Mutlu, hamsi avının bu yıl beklenileni vermediğini belirterek, “Bundan sonra hamsi Gürcistan’a gidebilir” dedi.


Mutlu, son dönemde hva sıcaklıklarının düşmesine rağmen hamsi avında bir artış olmadığını kaydederek, “Doğu Karadeniz Bölgesi’ndeki sıcaklıklar nedeniyle hamsi bu yıl beklenileni veremedi. Hamsi’nin durumu şuan da çok az. 50-10 kasalık hamsi avı oluyor. Ayrıca hamsi bu yıl çok ince. Ekonomik boyutta çok büyük bir hamsi yok. Fiyatlar normal hamsi az olduğu zaman piyasada belli fiyatlarda oluyor. Hava bir soğudu, tepelere kar yağdı hamsi biraz kendini gösterdi. Fiyatlar normal hamsinin kasası önceki senelerde 15-20 TL iken şimdi domates kasası gibi 50-70 lira arasında değişiyor” dedi.


Hamsi’nin bu yıl beklenileni veremediği için esnafın zor durumda kaldığını ifade eden Mutlu, “Bundan sonra pek iç açıcı bir durum yok. Bundan sonra hamsi Gürcistan’a gidebilir. Herkes başının çaresine bakacak. Bu yıl beklenen avcılık olmadı. Hamsi beklenileni veremedi” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler