Balıkçılar bölgesel avcılık istiyor

Geçmiş yıllara oranla son dönemlerde daha az miktarda balık avlamaktan dertli Karadenizli balıkçılar, bölgesel avcılık uygulamasının hayata geçirilmesini istiyor. Ordu Kumbaşı Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Şahin Aydemir, yaptığı açıklamada, Antalya'da ya

Balıkçılar bölgesel avcılık istiyor

Geçmiş yıllara oranla son dönemlerde daha az miktarda balık avlamaktan dertli Karadenizli balıkçılar, bölgesel avcılık uygulamasının hayata geçirilmesini istiyor. 

Ordu Kumbaşı Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Şahin Aydemir, yaptığı açıklamada, Antalya'da yapılan Türkiye Balıkçılığının Sorunları ve Çözüm Önerileri Toplantısı'nda daha önce gündeme getirdikleri bazı konularla ilgili görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi. 

Su Ürünleri Kooperatifleri Merkez Birliği (Sür-Koop) ev sahipliğinde yapılan toplantıda, bölgesel avcılık ve hamsi avının 1 Kasım'dan sonra başlatılması isteklerini tekrarladıklarını anlatan Aydemir, yeni av sezonu öncesi taleplerinin hayata geçmesini umduklarını dile getirdi.

Aydemir, özellikle bölgesel avcılık uygulamasının balıkçıların daha fazla balık avlama ve kazanç sağlamaları açısından önemli olduğuna dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"Biz uzun zamandır söz konusu uygulamanın hayata geçmesi taraftarıyız. Tabii burada ülkemiz genelinde balıkçılıkla uğraşan herkesin bizimle aynı fikirde buluşması lazım. Sonuçta bölgesel avcılık uygulaması balıkçılarımıza kendi bölgelerinde avlanma zorunluluğu getiriyor. Bu ne demek; herkes sadece kendi bölgesinde avlanabilir. Onun için herkesin aynı fikirde olması önem arz ediyor. Biz bu uygulamanın hayata geçirilmesi noktasında Sür-Koop ve devletimizin ilgili birimleriyle görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Olumlu sonuç almayı umut ediyoruz."

- "Hamsi avının geç başlaması balıkçının lehine olacaktır"

Aydemir, bir diğer taleplerinin hamsi avının diğer türlere oranla daha geç başlatılması olduğuna işaret ederek, 1 Kasım'ı uygun bir tarih olarak gördüklerini söyledi. 

Hamsi avının, mevcut yönetmenlikte diğer türlerde olduğu gibi 1 Eylül'de başladığını anımsatan Aydemir, hamsi miktarının geçmiş yıllara oranla azalmasında erken avlanmanın etkisi olduğunu belirtti. 

Bu konuda balıkçıların hemen hemen tamamına yakınının aynı görüşü savunduğunu aktaran Aydemir, "Hamsi avının geç başlaması balıkçının lehine olacaktır. Zaten hemen hemen tüm balıkçılar arasında bu konuda görüş birliği var. 11 Haziran'da Trabzon'da ikinci bir toplantı yapılacak. Sanıyorum orada her iki talebimiz hakkında belli bir taslak ortaya çıkacak" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel