Balıkçılar ağlarını karaya attı

 Balıkçılar, hükümetin aldığı 14 kulaç derinlikte avlanma kararı sebebiyle 1 Eylül av sezonu başlamasına rağmen denize açılmadı. Karacılar, ev mevsiminin başladığı saatlerde, deniz yerine karaya ağ atarak, karara tepki gösterdi. Aylarca av yasağının bitti

Balıkçılar ağlarını karaya attı

 

Balıkçılar, hükümetin aldığı 14 kulaç derinlikte avlanma kararı sebebiyle 1 Eylül av sezonu başlamasına rağmen denize açılmadı. Karacılar, ev mevsiminin başladığı saatlerde, deniz yerine karaya ağ atarak, karara tepki gösterdi. 

Aylarca av yasağının bittiği 1 Eylül tarihini bekleyen balıkçılar, tüm hazırlıklarını tamamlamalarına rağmen denize açılmadı. 14 kulaç yani 24 metre derinlikte avlanmanın yasaklandığı karar nedeniyle tepkili olan balıkçılar, bu kez deniz yerine karaya ağ attı. Alınan kararın balıkçılık sektörünü bitireceğini savunan balıkçılar, “Balıkçılık çok zor bir meslek. Buna rağmen kimimiz, Ordu'dan, Giresun’dan, kimimiz de Samsun’dan geldi. Denizden ekmeğimizi çıkarıyorduk. Bu sene de her zamanki gibi geldik ama böyle giderse, erken döneceğiz. İzin verilen kulaçlarda balık yakalamamız mümkün değil. Biz balık yakalayamazsak, patronlarımız bizi işten çıkarır. Hepimiz bu işe güveniyordu. Kimimiz ev yaptırıyor, kimimiz araba taksiti ödüyor. Yeni evlenenler ve düğün borçları ile boğuşanlarımız bile var. Biz borçları ödeyemeyiz. İşverenler, zarar eder, bizde büyük sıkıntılar yaşar ve mağdur oluruz” diye konuştu.

Teknede hazırladıkları ağları, tepki amacıyla karaya da atan balıkçılar, “Başka ağ atacak yerimiz kalmadı. Karaya ağ atıyoruz. Belki bir şey vurur. En azından taş tutarız. Belki kuş yakalanır. Başka çaremiz kalmadı. Bu yasak,izi ya PKK gibi dağa çıkmaya, yada hırsızlık veya soygun gibi suçlara teşvik ediyor. Bu yasak uygulamaya geçtiğine göre herhalde devlet bize bakacak. Başka da bir anlam veremiyoruz” dedi.

Yasağın kaldırılmaması halinde ise işten çıkarılma korkusu yaşadıklarını belirten balıkçılar durumunda kullanılabileceğini ifade etti. Ülkenin, savaş durumunda milyarlarca TL’yi bulan teknolojik ve donanıma sahip olan bu tekneleri göreve çağrılmayacağı duyuruldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler