Balıkçıkların tepkisine TEPKİ

AK Parti Trabzon Milletvekili Mustafa Cumur, Akçaabat ilçesinin Darıca beldesi açıklarında kurulması planlanan balık kafeslerine balıkçıların tepkisini geç kalınmış bir tepki olarak değerlendirdi. “Bu duruma zamanında karşı çıkılmalıydı” diyen Cumur, soru

Balıkçıkların tepkisine TEPKİ

AK Parti Trabzon Milletvekili Mustafa Cumur, Akçaabat ilçesinin Darıca beldesi açıklarında kurulması planlanan balık kafeslerine balıkçıların tepkisini geç kalınmış bir tepki olarak değerlendirdi.
 

“Bu duruma zamanında karşı çıkılmalıydı” diyen Cumur, sorunun kıyı balıkçılarının lehine sonuçlanacağını belirterek “Daha önce orada kafes balıkçılığı yapıldı. Denizin orada taşkınlık yapmasından dolayı kafes balıkçılığı oradan kaldırıldı. Arkadaşlarımızın gözünden kaçırdığı bir nokta var, vatandaş müracaat etmiş, iznini almış, kafes balıkçılığına başlıyor, ondan sonra biz diyoruz ki ‘Sen bunu burada yapamazsın’ bu yanlıştır. Burada öncelik elbette balıkçılarındır. Ama Türkiye hukuk devletidir, orada vatandaş hak elde ettikten sonra o hakkı elinden almak doğru değildir. Şuan gelinen noktada geç kalınmış bir durum var. Bu konu idari mahkemeye taşındı, şu anda Ankara’ya konu intikal etti. Tarım Bakanlığı bir çalışma yapıyor, orta yol bulunacaktır. Büyük olasılıkla, kültür balıkçıları orada başka bir alanda balıkçılık yapacaklar. Çünkü, orası balıkların yumurtlama alanı olarak gösteriliyor. Yumurtlama alanında, kültür balıkçılığı yapılması da doğru değil. Balıkçıları haklı bulmama sebebim ise şu, geç kaldılar. Her şey zamanında yapılır. Müracaat ilk yapıldığı zaman buna karşı çıkılmalıydı” dedi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel