Bakan'dan vatandaşa: Eve dönün!

Van'da depremin yaraları sarılmaya çalışılırken Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, evlerinin sadece sıvası, boyası dökülen vatandaşlara "Evinize dönün" çağrısında bulundu.Van'da bugün de çadır sıkıntısı sürerken insanlar naylonlarla çadır yapma

Bakan'dan vatandaşa: Eve dönün!

Van'da depremin yaraları sarılmaya çalışılırken Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, evlerinin sadece sıvası, boyası dökülen vatandaşlara "Evinize dönün" çağrısında bulundu.

Van'da bugün de çadır sıkıntısı sürerken insanlar naylonlarla çadır yapmaya çalışıyor. Talebin artması üzerine naylon da karaborsaya düştü.

Kent merkezinde işyerlerinden bir kısmı açılırken, 19 cesedin çıktığı Nezir Baş Apartmanı'nda enkazdaki çalışmalar, enkaz altında canlı tespiti yapılamadığından iş makineleriyle sürdürülmeye başlandı. Kentte hasarlı olan özellikle yüksek binalara vatandaşların girmesine izin verilmezken, yerel gazeteler de ağır hasarlardan dolayı 4 gündür yayın yapamıyor.

İNTERNET KAFEDE KOLON KESİLDİ İDDİASI
Erciş ilçesindeki 4 katlı binada Buse internet kafenin bulunduğu ikinci katın kolonlarının kesildiği öne sürüldü. İnternet kafe sahibi tarafından kesildiği iddia edildi.

HASTANELERE GRİP, ZEHİRLENME VE İSHALDEN GELİYORLAR
Van Bölge Araştırma Hastanesi'ne 300'e yakın kişi gribal enfeksiyondan ve 500-600 kişi de dumandan zehirlenmeden dolayı başvurdu. Toplam 1600 kişi ise depremden dolayı hastaneye geldi. Enkaz altından çıkan 40'ının durumu halen ağır. 300'e yakın kişinin halen hastanede tedavisi sürüyor. 3 günde 100'e yakın kişi ishal nedeniyle hastaneye başvurdu.

ÇAĞRI: "EVİNİZE DÖNÜN"
Van'da bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, bugüne kadar 30 bin çadırın dağıtıldığını belirterek, bugün itibariyle Van merkez ve Erciş'te çadır sorununun yüzde 95'inin çözüleceğini söyledi. Bakan Bayraktar, Van'da evlerinde sadece sıva ve boya dökülmesi olan vatandaşlara ise "Evinize dönün" çağrısı yaptı. Bayraktar, 3 bin konteynır kurma çalışmasının başladığını belirtti.

YARDIMLAR YAĞMALANIYOR
Van'da çadır ve gıda yardımlarından yeteri kadar yararlanamadıklarını belirten vatandaşlar duruma tepki gösterirken, yardım malzemesi getiren kamyonların önünü kesen vatandaşlar, çadır ve gıda malzemelerini yağmalıyorlar. Kızılay tarafından gönderilen 3 TIR çadırı yağmalayan vatandaşlar, ayrıca Van Belediyesi Arıtma Tesisi önünde toplanarak gelen gıda malzemesi ve çadırları yağmaladılar. Polis, yağmayı önlemek için kentin birçok bölgesinde geniş güvenlik önlemleri aldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler