Bakan'dan TTSO'ya ziyaret

2. Trabzon İpekyolu İşadamları Zirvesi için Trabzon’da bulunan KKTC Maliye Bakanı Ersin Tatar, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nı (TTSO) ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Suat Hacısalihoğlu ile görüştü.Aslen Trabzonlu olan Ulusal Birlik Partis

Bakan'dan TTSO'ya ziyaret

2. Trabzon İpekyolu İşadamları Zirvesi için Trabzon’da bulunan KKTC Maliye Bakanı Ersin Tatar, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nı (TTSO) ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Suat Hacısalihoğlu ile görüştü.

Aslen Trabzonlu olan Ulusal Birlik Partisi (UBP) İskele Milletvekili Ahmet Zengin’in de bulunduğu ziyarette konuşan KKTC Maliye Bakanı Ersin Tatar, Kıbrıs’ın en önemli gelir kaynağının turizm olduğunu ancak turizm potansiyelinin karşılığını alamadıklarını söyledi. Bakan Tatar, ülke ekonomilerinin gelişmesinde iş adamlarının rolüne işaret ederek “Ekonomilerin gelişmesine siyasetçiler öncülük yaparlar ama asıl yolu iş adamları açar. Ülkeler de ancak bu şekilde gelişir. Biz iş dünyasının rolünü çok önemsiyoruz” dedi.

Milletvekili Zengin de başta narenciye ve patates olmak üzere Kıbrıs’ta yetişen tarım ürünlerini, Trabzon ve bölgeye göndermek istediklerini belirtti. Başkan Suat Hacısalihoğlu ise Türkiye’den yurt dışına yapılan yaş sebze ve meyve ihracatının yüzde 35’nin Trabzon’dan gerçekleştirildiğini ve Trabzonlu firmaların da ilk sıralarda olduğunu belirterek “KKTC’de üretilen tarım ürünlerinin yurt dışına size yardımcı olmak için üzerimize düşen görevi yerine getiririz” diye konuştu.

Başkan Hacısalihoğlu, Bakan Tatar ve Milletvekili Zengin’e ziyaretin anısına birer plaket ile çeşitli hediyeler verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel