Bakan'dan Ortahisar Projesine tam not

2013-2014 balıkçılık av sezonunun açılışı için Trabzon'a gelen Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, Çarşıbaşı İlçesi'nde gerçekleştirilen etkinliklerinin ardından ziyarette bulunmak üzere Trabzon Belediyesi'ne gitti.Trabzon Belediyesi'nin başkanlık giri

Bakan'dan Ortahisar Projesine tam not

2013-2014 balıkçılık av sezonunun açılışı için Trabzon'a gelen Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, Çarşıbaşı İlçesi'nde gerçekleştirilen etkinliklerinin ardından ziyarette bulunmak üzere Trabzon Belediyesi'ne gitti.

Trabzon Belediyesi'nin başkanlık giriş katında maketi bulunan Tarihi Ortahisar Kentsel Yenilme Projesi'nin Bakan Eker'in dikkatini çekmesi üzerine maket üzerinde incelemeler yaptı. Eker, maketi incelerken Başkan Gümrükçüoğlu proje hakkında bilgiler verdi.

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Kentsel Yenileme Projesi'nin Trabzon için prestij projesi olduğunu belirterek, "Tarihi Ortahisar Kentsel Yenileme Projemiz, Fatih Sultan Mehmet'in 1461 yılında Trabzon'u fethettiğinde şehre giriş yaptığı ve ilk namazını kıldığı, İçkale Camii'nden başlamak suretiyle surların çevrelediği ve sahile kadar inen bölgeyi kapsamaktadır. Sayın Başbakan'ımızın tensipleri ile ve sizin de bulunduğunuz Bakanlar Kurulu kararı ile Ortahisar bölgemiz kentsel yenileme alanı ilan edilmiştir. Bakanlar Kurulu'nun kararı sonrasında Trabzon Valiliğimiz ile birlikte İstanbul Büyükşehir Belediyesi kuruluşu olan BİMTAŞ ve ÇEKUL Vakfı ortaklığı ile 1,5 senede projemiz hazır hale getirilmiş ve Belediye Meclisi'mizde kabul edilmiştir. Trabzon'umuz için prestij niteliğinde olacak olan bu projemiz sonlandırıldığında hakikaten Trabzon bin yıl önceki tarihi hüviyetine bürünmüş olacaktır" dedi.

Bakan Eker, bir de öneride bulunarak tarihi Ortahisar içerisinde temsilen de olsa bir başkanlık makamının bulunmasının güzel olacağını belirtti ve projeyi çok beğendiğini kaydetti.

Daha sonra Başkanlık makamına geçen Bakan Eker, burada şeref defterine düşüncelerini yazarak imzaladı. Ziyaretin sonunda Başkan Gümrükçüoğlu, Bakan Eker'e telkari işlemeli fincan takımı, içerisinde fındık ve çay'ın bulunduğu paketler hediye etti.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler