Bakan'dan Artvin'de müdüre fırça

Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Türkiye'nin Kafkaslara açılan Artvin'in Hopa İlçesi'ndeki Sarp Sınır Kapısı'nda incelemelerde bulundu. Yazıcı, girdiği bir gişede istediği bilgisayar dökümünü veremeyen Sarp Gümrük Muhafaza Müdürü Hüseyin Birdal'a fena fırçala

Bakan'dan Artvin'de müdüre fırça

Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Türkiye'nin Kafkaslara açılan Artvin'in Hopa İlçesi'ndeki Sarp Sınır Kapısı'nda incelemelerde bulundu. Yazıcı, girdiği bir gişede istediği bilgisayar dökümünü veremeyen Sarp Gümrük Muhafaza Müdürü Hüseyin Birdal'a fena fırçaladı. Müdürü koltuğundan kaldırarak bilgisayarın başına geçen bakan Yazıcı, istediği bilgileri sorgu ekranından kendisi buldu.

Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, bu sabah seçim bölgesi Rize'den Artvin'in Hopa İlçesi'ndeki Sarp Sınır Kapısı'na geldi. Burada Artvin Valisi Mustafa Yemlihalıoğlu, Hopa Gümrük ve Muhafaza Başmüdürü Ömer Ersoy, Sarp Gümrük ve Muhafaza Müdürü Hüseyin Birdal ile bazı bürokratlar ve partililer tarafından karşılanan Bakan Yazıcı, uzun karşılama kuyruğundakilerle tek tek el sıkıştı. Geniş güvenlik önlemleri alınan Sarp Sınır Kapısı'nda incelemelerde bulunan Bakan Yazıcı, daha sonra yürüyerek Gürcistan tarafına geçti. Burada Gürcistanlı gümrük yetkilileri tarafından karşılanan Bakan Yazıcı, uzakta kendisini bekleyen bir Gürcü görevliye, "Alo, gel gel" diye seslendi. Yazıcı, yanına gelen Gürcistanlı gümrük yetkilisine "Merhaba nasılsın? Uyuyor muydun?" dedikten sonra tercüman aracılığı ile bilgiler aldı.

MÜDÜRÜ FIRÇALADI

Bakan Yazıcı, incelemelerinin ardından yeniden Türkiye'ye giriş yaptı. Bu sırada bir gişeye giren Bakan Yazıcı, bilgisayar başına oturttuğu Sarp Gümrük Muhafaza Müdürü Hüseyin Birdal'dan 2010 ve 2011 yılına ait araç giriş istatistik bilgilerini istedi. Ancak istatistik bilgileri çıkarmakta zorlanan Birdal'a Bakan Yazıcı, yol gösterdi. Talimatları ile müdürü yönlendiren Bakan Yazıcı, buna rağmen istediği cevapları alamayınca sinirlendi. Bilgisayarın 2011 yılında ancak 4.5 aylık veri verebileceğini, ondan önceki verilerin görünemeyeceğini ifade eden Müdür Birdal'a çıkışan Yazıcı, ardından da bugün çıkış yapan Rize ve Artvin plakalı birkaç aracın daha önce hangi sıklıkla giriş çıkış yaptığının sorgulanmasını istedi. Müdür Birdal'ın ekranda listeyi bulamayınca dışardaki görevlilerden araç plakası istemesi üzerine sinirlenen Bakan Hayati Yazıcı, "Ekranda giriş çıkış yapan araçların listesi yok mu? Adama niye soruyorsun?" diye çıkışını sürdürdü. Daha sonra koltuktan kalkan müdürün yerine oturan memur Bakan'ın istediği araç listesini buldu. Cevabını alan Bakan Yazıcı, daha sonra gişeden ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler