Bakan Yılmaz'dan Ayasofya Mesajı

Rize’ye gitmek için özel bir uçakla Trabzon’a gelen Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ı, Trabzon Havalimanı’nda Trabzon Valisi Abdil Celil Öz ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu karşıladı.Vali Öz ve Başkan Gümrükçüoğlu ile

Bakan Yılmaz'dan Ayasofya Mesajı

Rize’ye gitmek için özel bir uçakla Trabzon’a gelen Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ı, Trabzon Havalimanı’nda Trabzon Valisi Abdil Celil Öz ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu karşıladı.

Vali Öz ve Başkan Gümrükçüoğlu ile havalimanında sohbet eden Bakan Yılmaz, Ayasofya Cami etrafında yapılan çalışmaları uçakta net şekilde gördüğünü ifade ederken, “Ayasofya’nın etrafı gerçekten çok güzel olmuş. Yaptığınız çalışmalardan ötürü sizleri tebrik ediyorum. Daha önce de bu bölgeyi uçaktan görme fırsatım olmuştu. Şimdi bu şekilde görünce çok beğendiğimi ifade etmek isterim. Trabzon’da yaptığınız çalışmalar Ankara’da da ses getiriyor” diyerek Başkan Gümrükçüoğlu’nu tebrik etti.

Trabzon’da yapılan çalışmalarda Ankara’nın çok büyük katkıları olduğunu ifade eden Başkan Gümrükçüoğlu ise, “Sayın Başbakanımız ve siz değerli bakanlarımızın katkıları ile Trabzon’u güzelleştirmek ve geliştirmek için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. TOKİ ile ortaklaşa yaptığımız kentsel dönüşüm projesi ile Ayasofya’nın etrafında 44 binayı kamulaştırarak yıktık. Hak sahiplerine 40 milyon TL para ödedik. Rekreasyon yapım çalışmalarında son noktaya geldik.

Ayasofya'nın tarihi kimliğini ortaya çıkarmak amacıyla başlatılan kentsel dönüşüm projesi çevre düzenlemesi yapım çalışmaları bitirilmesi ile bu tarihi mekân Türk ve dünya turizminin hizmetine sunulacak. Ayasofya Camisi'nin çevresine yürüyüş yolunun yanı sıra el sanatlarının satışının yapılacağı yerler de yaptık. ‘Kentin balkonu’ diye tabir edilen Ayasofya’da yapılan düzenlemelerin Trabzon turizmine önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum” diye konuştu.  
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel