Bakan Yıldırım Ordu'da

      Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Ordu’da çevre yolu temel atma törenine katıldı. Bakan Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, terör örgütünün Doğu ve Güneydoğu’da yol ve baraj şantiyelerine yaptığı saldırıyı lanetledi. Bakan Y

Bakan Yıldırım Ordu'da

 

 

 

 

 

 

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Ordu’da çevre yolu temel atma törenine katıldı. Bakan Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, terör örgütünün Doğu ve Güneydoğu’da yol ve baraj şantiyelerine yaptığı saldırıyı lanetledi. Bakan Yıldırım, Türkiye’nin hızlı bir kalkınma sürecinde iken dış mihrakların etkisindeki terör örgütünün şantiye basmasının ne anlama geldiğini bu milletin çok iyi bildiğini belirterek, “Biz bu yolları yaparken, bu havaalanlarını yaparken, bu deniz limanlarını yaparken ülkemizin 50 yıllık hızlı tren özlemini giderirken, havadan karadan bilişim yolları, otobanlarıyla donatırken, iletişimde, bilişimde Türkiye’yi Afrika’nın seviyesinden alıp Avrupa’nın ilk 5 ülkesi arasına getirirken bazı ahmaklarda bizim havaalanı şantiyelerimize saldırıyor. Yol şantiyelerimize saldırıyor. Oralara hizmet gitmemesi için var gücüyle gayret ediyor. Bunu da millet ibretle izliyor. İşte terörün gerçek hedefi milletin, ülkenin refahı, huzuru ve mutluluğudur. Bunu bilmeyen kimse kalmadı”diye konuştu.

 

binali1.jpg

 

Bu saldırılara rağmen yılmayacaklarını vurgulayan Bakan Yıldırım, “Ülkemizin kalkınmasından, milletimizin refahından rahatsız olanlar geçmişte olduğu gibi bugünde olacaktır. Biz bunu biliyoruz. Ama olsun ne yaparsa yapsın. Ne derse desin. Şantiyelerimizi bassın, makinelerimizi yaksın. Ama Iğdır’a havaalanı yapılmasına engel olmaya çalıştılar. Buna rağmen havaalanını yaptık, şimdi uçaklar vızır vızır iniyor. Artık Iğdır Türkiye’nin kartal kanatları altına girdi. Oradan insanımız kuzeye güneye doğuya batıya uçuyor. Aynı şekilde Bingöl’e, Şırnak’a havaalanı yapıyoruz. Aynı şekilde Yüksekova’ya havaalanı yapıyoruz. Yapmaya da devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Terör örgütünün ‘dış mihrakların’ etkisinde olduğunu kaydeden Bakan Yıldırım, “Onlara göre nefes aldığımız hava ayrı, içtiğimiz su ayrı, dağlarımız ovalarımız ayrı. Nerden bu ayrılık gayrılık? Bu ülkede hiç ayrılık gayrılık oldu mu? En zor zamanında bile ayrılık olmadı. Şimdi Türkiye tam yol ileri giderken böyle bir takım dış mihrakların teşvikleriyle bu ülkenin hızını kesmeye çalışanlar şunu çok iyi bilmeliler. Bu millet bin senedir bu topraklarda ahdetti, inandı beraber oldu. Kürt’sün demedi, Laz’sın demedi, Çerkes’sin demedi, şu’sun bu’sun demedi, zorlukların üstesinden geldi, bundan sonra da gelecektir” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler