Bakan Yazıcı:"Yanlış anlaşılma!"

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinin bir gazetede çıkan ilanı hakkında gazetelerde yer alan ‘torpil’ haberlerinin gerçek dışı olduğunu söyledi.Bakan Yazıcı, Rize’de yaptığı açıklamada, konunun yanlış anlaşılarak bir

Bakan Yazıcı:"Yanlış anlaşılma!"

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinin bir gazetede çıkan ilanı hakkında gazetelerde yer alan ‘torpil’ haberlerinin gerçek dışı olduğunu söyledi.

Bakan Yazıcı, Rize’de yaptığı açıklamada, konunun yanlış anlaşılarak bir bardak suda fırtınalar kopartıldığını belirterek, “Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ile ilgili gazetelerde yer alan konuyla ilgili bana iletilen bilgiye göre; maddi bir konudan kaynaklanıyor. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi gerçekten akademik kadrosunu güçlendiren bu doğrultuda çalışmalarını sürdüren bir üniversite. İlk ilanda altı kadronun ilana çıktığı şeklinde bir ilan yer alıyor. Aslında üniversite 20 kadro için ilana çıkıyor. Doçent ve yardımcı doçentlikler için. Gazetede yer alan ilan her halde personel başkanlığında yapılan bir çalışma" dedi. Hukukçu titizliğiyle bu çalışmayı incelediğini belirten Yazıcı, şöyle konuştu: "Bana göre yapılan yayın ile yapılan ilan karşılaştırıldığında adeta bir bardak suda fırtına kopartılıyor. Elbette bunu yapanları ben doğal karşılamıyorum. Hayatı yapan kimse üniversite idari soruşturmasını yapar. Suçlu olanın suçunun niteliğine göre gerekli yaptırım uygulanır. Yapılan çalıma kadrolara atama ile ilgili değildi. Üniversiteler kendisi doçentlik kadrosu veremez. YÖK bunlara kadro verir. YÖK’de bunu Devlet Planlama Teşkilatına verir dağılım yapılır. Bunu anlamayan insanlar bundan farklı anlamlar çıkartıyor”

İLANDA YER ALAN İSİMLER ZATEN RTÜ PERSONELİ

Bakan Yazıcı, söz konusu gazete ilanında yer alan isimlerin zaten Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi personeli olduklarını dile getirerek şunları söyledi: “Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nde kayırma, iltimas, hak etmeyene bir pozisyon vermek kesinlikle söz konusu olamaz. Burası önemli bir bilim yuvası. Burada eğitimin artması için önemli hedefler konulmuş. O doğrultuda kadrolarını oluşturacak. O listede ismi bulunanlar zaten halen Recep Tayyip Erdoğan üniversitesinde çalışmaktalar"

İLANA ATILAN BİR E-POSTA NEDEN OLMUŞ

Bakan Yazıcı, söz konusu ilana yanlış atılan bir e-posta’nın sebep olduğunu belirterek, sorumluların gerekli yaptırımlara tabi tutulacağını açıkladı.

Yazıcı, kamu ilanlarının Basın İlan Kurumu’na gönderildiğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu kurum kendisine gönderilen metinleri bir sıralama ile hangi gazete sırada ise o gazeteye yönlendirir. O gazetede yayınlanır. Bu ilan metni 30’unda gönderilmiş. Ama yayınlanması gereken metnin ekindeki liste değil elektronik ortamda başka bir gönderi daha yapılmış. Bir tanesi yazılı olarak ıslak imza ile gönderilmiş. Bir de elektronik ortamda gönderilmiş. Elektronik ortamda yapılan müspette çalışma ilan metni gibi yansıtılmış oda yayına çıkmış olay bundan ibarettir. Bunu abartmaya ve büyütmeye gerek yok. Burası bir hukuk devleti herkes kanunlara göre işlerini icra ediyor. Olay bundan ibaret. Birileri Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi hakkında söyleyecekleri ne ise söylesin ama bunun üzerinden eleştiri yapılması mümkün değil. Ama şunu da söyleyeyim bu yanlışı yapan kimse oda idari soruşturma sonucunda anlaşılacak fiili ihmal mi kasıt mı ona göre hak ettiği yaptırım ile muhatap olacaktır."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel