Bakan Yazıcı'dan paralel devlet açıklaması!

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, dün Rize’de basın mensuplarına “paralel devlet” ile ilgili açıklamasının gazetelerde yanlış şekilde yer aldığını belirterek, “Paralel yapı anlamında değerlendirmeyi yaparken tabii ki böyle bir şey olmadığı sonucunun

Bakan Yazıcı'dan paralel devlet açıklaması!

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, dün Rize’de basın mensuplarına “paralel devlet” ile ilgili açıklamasının gazetelerde yanlış şekilde yer aldığını belirterek, “Paralel yapı anlamında değerlendirmeyi yaparken tabii ki böyle bir şey olmadığı sonucunun çıkarılmasının doğru olmadığının altını çizmek istiyorum” dedi.

19 Mayıs Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen AK Parti Trabzon ilçe belediye başkan adayları tanıtım toplantısına Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Rize Milletvekili Hasan Karal, Trabzon Milletvekilleri Faruk Özak, Aydın Bıyıklıoğlu, Safiye Seymenoğlu, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile çok sayıda partili katıldı.

VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN...

Bakan Yazıcı, hükümetleri döneminde yapılanları ve yapılacak olan yerel seçimlerin önemine değindi. Bakan Yazıcı, daha sonra gazetecilere dün Rize AK Parti İl Başkanlığı ziyaretinde yaptığı konuşmalarının bazı gazetelerde yanlış şekilde yer aldığına vurgu yaptı. Bakan Yazıcı, “Dün Rize’de Türkiye’de son 1 buçuk aydan buyana olup bitenlerle alakalı basın mensuplarıyla bir değerlendirme oldu. Bugün bir gazetede çok farklı bir şekilde birinci sayfadan verildiğini gördüm. Benim orada söylemek istediğim şu. Türkiye’de Türkiye siyasetinde çak yakın zamana kadar siyasi kadrolar üzerinde egemenlik hakkını millet adına kullanan kadrolar üzerinde bir vesayet farizadır. Bu apolet vesayet ve onlarla birlikte hareket eden bir takım sivil yapılı unsurlar oluşurdu. Biz bunlarla mücadele ederek geldik. O alandaki vesayeti ve daha ileri aşamada darbe ve benzeri teşebbüsleri önemli ölçüde Türkiye gündeminde çıkarttık. Bugün görüyoruz ki bu vesayet hevesi sivil hayattan da gelebildi. Dolayısıyla biz Aralık ayının ortalarından itibaren Türkiye’de yaşananları hükümetimize yönelik hükümetimizin halktan aldığı desteği azaltmaya dönük elbette ki AK Partinin lideri Türkiye’nin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın karizmasını çizmeye dönük bir proje olarak görüyoruz. Bunda şüphe yok. Buna paralel devlet mi dersiniz, paralel yapı mı dersiniz? Hepsi aynı sonucu çıkarır. Ben orada sadece paralel yapı anlamında değerlendirme yapmıştım. Paralel yapı anlamında değerlendirmeyi yaparken tabii ki böyle bir şey olmadığı sonucunun çıkarılmasının doğru olmadığının altını çizmek istiyorum. Sosyal doku içerisinde görev ifade eden ister vakıf, ister tarikat, ister cemaat olsun destekledikleri herhangi bir kesimin iktidara gelmesi halinde paydaş olduğu gibi bir davranış içerisine girmemesi gerekmektedir. İktidarın paydaşı hiçbir yapı olamaz” dedi.

Bakan Yazıcı, bir gazetecinin “Görüntülerde ‘paralel yapı iddiaları gerçekçi bulmuyorum, kanıtlanması lazım’ şeklinde bir söyleminiz oldu mu?” şeklindeki soruya “Başlıkta öne çıkartılan husus. Sanki bu konuda paralel devlet, paralel yapı vurgusu yapılıyor, işte ‘paralel devlet yok’ denilerek bu söylenenlerin olmadığı anlamda bir çıkarsama var. Onun doğru olmadığı söylemek istedim. İddiayı zaten kanıtlayacaksın, her iddianın kanıtlanmaya muhtaç tarafı var. İddialar kanıtıyla birlikte ortaya çıkacak. Bu çok doğru bir şey. Ben orada ‘paralel devlet mi, paralel yapı mı, her ikisi de aynı anlama gelir, ama bir tercih etmek gerekirse de paralel yapıyı daha fazla tercih ederim’ demek istediğim bu. Bu iki sözcük arasında gidip geleceksek ben paralel yapı vurgusunun daha doğru olduğunu ifade etmeye çalışmıştım” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel