Bakan Yazıcı Rize'de çay fabrikasını gezdi

Yazıcı, İyidere İlçesinde bulunan Pileki Mağarası'nın hizmet binasının açılışını gerçekleştirdi. Yazıcı, burada pileki (taştan yapılan ekmek kabı) ustası Mustafa Yazıcı ile bir süre sohbet etti. Yazıcı, bir süre pileki yapmayı denedi, ardından pilekide pi

Bakan Yazıcı Rize'de çay fabrikasını gezdi
Yazıcı, İyidere İlçesinde bulunan Pileki Mağarası'nın hizmet binasının açılışını gerçekleştirdi. Yazıcı, burada pileki (taştan yapılan ekmek kabı) ustası Mustafa Yazıcı ile bir süre sohbet etti. Yazıcı, bir süre pileki yapmayı denedi, ardından pilekide pişirilen mısır ekmeğini yedi, daha sonra kırarak gazetecilere ve misafirlere ikram etti. Bakan Yazıcı, Mustafa Yazıcı'nın yaptığı pilekilerden satın aldı. Yazıcı, burada yaptığı konuşmada, geçmişte yaşam biçimi olan unsurları tanıtmanın gelecek nesiller için önemli olduğunu belirtti.
 
Hükümet olarak bir yandan tanıtım çalışmalarına hız verirken, diğer yandan tabiat ve kültür varlıklarını yenilediklerini ifade eden Yazıcı, şöyle devam etti: "Tarihi eserlerin niteliklerini dikkate alarak projelendiriyor, onlara hayat veriyoruz. Hem Türkiye içinde hem Türkiye dışında binlerce eseri hayata geçirdik, hayat verdik, insanlığın hizmetine sunduk. 1998-2002 yıllarında onarımı restorasyonu yapılan eser sayısı 46 ama 2002 yılından geçen yıl itibarı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı, Vakıflar Genel Müdürlüğü ve TİKA olmak üzere onarımı restorasyonu yapılan eser sayısı 5 bini aşmış. Bunları yurt dışında da yapıyoruz. Osmanlı döneminde kalma önemli eserlerimiz var. Elbette zenginliğimizi bugüne aktaracağız. Atalarımızın gittiği coğrafyada insanlığa armağan ettiği eserlere hayat vereceğiz, insanlığın hizmetine sunacağız."
 
Bakan Yazıcı, esas olanın eserlerin onarımını, açılışını yapmak olmadığını vurgulayarak, "Esas olan onarımı canlı tutmaktır. Bu alanlar ne kadar canlı tutulursa harcanan paralar o kadar yerinde kullanılmış olur. Çünkü bu paralar millete ait paralar ve kaynaklardır. Onları çok iyi değerlendirmek lazım. Değerlendirme sonrası sürdürmek ve korumak lazım." diye konuştu. Yazıcı, ardından mağaranın içini gezerek Rize Valisi Nurullah Çakır'dan bilgi aldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler