Bakan Trabzon'da "Alo Ben Binali Buyrun !"

Trabzon'un Arsin İlçesi'nde bulunan Turkcell Global Bilgi Çağrı Merkezinin açılış töreni için Trabzon’a gelen Bakan Binali Yıldırım, Türkiye ve Trabzon’a yaptıkları yatırımlar hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Eski Bakan Faruk Nafiz Özak, Trabzon Val

Bakan Trabzon'da "Alo Ben Binali Buyrun !"

Trabzon'un Arsin İlçesi'nde bulunan Turkcell Global Bilgi Çağrı Merkezinin açılış töreni için Trabzon’a gelen Bakan Binali Yıldırım, Türkiye ve Trabzon’a yaptıkları yatırımlar hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

 
Eski Bakan Faruk Nafiz Özak, Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzonspor Başkanı Sadri Şener ve çok sayıda protokol üyesi ve bürokratın katıldığı açılış töreninde Bakan Yıldırım, Türkiye’nin iktidarları boyunca önemli yol katettiğini ifade ederek, “Türkiye’yi on yılda ulaşılan bir ülke haline getirdik.
 
Güzel memleketim Türkiye artık erişilebiliyor, ulaşılabiliyor. Bu çağrı merkezi piyasası küçük değil. Bu işin dünyada cirosu 370 milyar dolar. Fiilen çalışan sayısı 11 milyonu aşmış. Amerika’da oldukça gelişmiş. Bir çağrıyı karşılayan buradaki 2 bin kişiye hizmet vermek durumunda” dedi.
 
Yıldırım, hizmette sınır tanımadıklarını belirterek, “Çağrı merkezleri İstanbul, Ankara, İzmir’den başka yer tanımazdı. Şimdi Bitlis’de var, Van’da var, Erzurum’da var. Buralarda vatan toprağı. Buraların insanları da İstiklal Savaşında düşmanı denize döktü. Bu hükümet ile insanları ayırmadık. Hepsi bizim insanımız” ifadelerini kullandı.
 
TRABZON’A YEDEK HAVALİMANI
 
Yıldırım, “Ordu-Giresun’a ortak havalimanı yapıyoruz. Bu havalimanı Trabzon’u da yedekleyecek. 18 tane kuzey - güney koridoru yapıyoruz. Edirne’den başlıyor, Artvin’e kadar. Kuzey ve Güney’i de Doğu ve Batı’yı birleştirdiğimiz gibi yapmamız lazım. Eskiden yol yapılırken çalışırdı kazma ve kürekle yol açılırdı.
 
Dağa gelince mühendis usta, dağ bakar, dağ ona bakar bir daha bakar yolunu değiştirir. Ama şimdi biz dağa bakıyoruz o da bize bakıyor. Efelenme diyor deler geçeriz diyoruz delip geçiyoruz” dedi.
 
TRABZON KANUNİ BULVARI
 
“Trabzon’a Kanuni Bulvarı yapıyoruz” diyen Yıldırım, “Trabzon’da son on yılda 102 kilometre daha koyduk yollara. 175 kilometre toplam bölünmüş yolumuz var. 215 sıcak asfalt kaplama yaptık. 69 tane köprü yaptık. 46 kaza kara noktasını ortadan kaldırdık trafik emniyetini sağlamaya çalıştık. 10 yıl içinde Trabzon’da yapılan yol yatırımları 1 milyar 610 milyon TL. Helali hoş olsun Trabzon’a daha fazlası da yakışır. Trabzon’da 66 tane projemiz var. 5.7 kattrilyon tutarı” açıklamasında bulundu.
 
Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, “Trabzon’a önemli bir yatırım yaptık.
 
Çalışanlarımızın yaş ortalaması 25. İşimizde teknoloji çok yüksek. Her geçen gün uzmanlarımızın teknoloji konusunda önemli donanıma sahip insanlar olması gerekir.
 
Her gün çağrı merkezi çalışanı en az 150-200 sorun çözüyor. Erzurum’da bunu gördük. Ve Turkcell olarak Erzurum’a yaptığımız yatırımla teknoloji sayesinde anadoluya da istihdamı sağlayacağımızı gösterdi.
 
Erzurum’da bölgenin çağrı merkezi üslerinden biri oldu. Ve Karadeniz’de yaman insanlarkın bölgesinde benim de memleketimde bu tesisi açmaktan gurur duyuyoruz.
Bilgiye kütüphaneye giderek ulaşılmıyor artık internet çok çok önemli. Türkiye’nin dört yanında her yerden her zaman bütün bilgilere kolayca ulaşmak mümkün. Türkiye’ye ve Dünyaya çok güzel bir örnek bu tesis. İş birliği ve takım oyunu.
 
Hükümetin, Bakanlığın, Faruk Nafiz Özak beyin ve oğlu Akif’in çok büyük rolü var, Valiliğin, Belediyenin çok önemi var. KTÜ’nün de çok katkısı var” ifadelerini kullandı.
 
AVRUPA’DA DURUM İÇLER ACISI, ÜLKEDE SORUN YOK
 
Spordan Sorumlu Devlet eski Bakanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Faruk Nafiz Özak ise hükümetin önemli işler yaptığını ve bu çağrı merkezi açılışının da bunun göstergesi olduğunu anımsatarak, “Özel sektöre ve hükümetimize çok teşekkür etmemiz lazım. Bugün dünyada zorluklar yaşanıyor. İspanya’daki durum içler acısı biliyorsunuz.
 
Bu sorunlar hükümetimizin destekleriyle çözüldü. Trabzon’da işsizliğin düşeceğini söyleselerdi inanmazdım. Sokakta gezerken insanlar iş isterdi elinde cv’lerle dolanırlardı. Çocuğuma iş, şuna iş, buna iş diye. Şimdi çok şükür öyle bir sorun yok.
Trabzon’a çok şükürler olsun ki bu hizmet geldi. Emeğe geçenlere çok teşekkür ediyorum.
 
Özellikle buradaki bu çağrı merkezinde global bilgide en hızlı büyüyen lokasyon olduğunu Turkcell müşterilerinin en kaliteli hizmeti veren lokasyonlarından biri olduğunu yüzde 100 engellilere hizmet verdiğini bir çok sosyal sorumluluk projesine hizmet verdiğini söylemek lazım” diye konuştu.
 
BAŞBAKAN VE YETKİLİLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM
 
Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık da hükümete teşekkür ederek şu açıklamayı yaptı: “Değişen ve gelişen Trabzon’da çok önemli bir açılışı yapmış bulunuyoruz. Dünyada temel unsurun iletişim olduğunu ve bu yüzden çağın da isminin teknoloji veya global dünya olarak isimlendirilmesinin en önemli kaynağıdır diye düşünüyorum.
Fransa’da bölgesel kalkınma ile ilgili bir toplantıya katıldım ve bu toplantıda İtalya’nın Sardunya adası ve Finlandiya’nın güney batısındaki temsilcilerin yaşadıkları sıkıntıyı gündeme getirip buraya özel sektörün yatırım yapmadığını ve sebebinin yaşlı nüfus olduğunu ve karlılık öngörülmediği için yatırım yapılmadığını ve devletin kaynaklarının da kıt olduğundan yatırım olmadığını ve bu yüzden AB’den fon hazırlayıp aldıklarını ve yarısını yapabildiklerini söylediler.
 
Ben de bu alanın çok değerli aktörlerinin başta sayın başbakanımızın sayesinde o toplantıda keyif yaşadım. Ben söz alıp neyi tartıştığımızı çok anlayamayıp dedim biraz da göndermede bulundum. Bir gün ofisimde otururken özel sektörün geldiğini kırsal alanda bir iş yapmak istediğini söylediler.
 
Ben de Türkiye Cumhuriyeti Devletin den izin almanız gerekir dedim. Dolayısıyla bize bu gururu yaşatan Türkiye Cumhuriyeti Devleti Başbakanına ve tüm yetkililere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler