Bakan Rize'de Kaymakam'a çıkıştı

 KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Rize'nin Çamlıhemşin İlçesi'ndeki Ayder Yaylası'nda incelemelerde bulundu. Günay, beton binaları görünce Kaymakam Hasan Gündoğdu'ya çıkıştı, "Kaymakamlık, valilik bunlara müdahale edemiyor mu kardeşim" dedi.Çamlıhe

Bakan Rize'de Kaymakam'a çıkıştı

 

KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Rize'nin Çamlıhemşin İlçesi'ndeki Ayder Yaylası'nda incelemelerde bulundu. Günay, beton binaları görünce Kaymakam Hasan Gündoğdu'ya çıkıştı, "Kaymakamlık, valilik bunlara müdahale edemiyor mu kardeşim" dedi.

Çamlıhemşin İlçesi Konaklar Mahallesi'nde yaptırılan misafirhaneyi inceleyen Bakan ve yanındakiler, burada yöre kadınları tarafından çiçeklerle karşılandı. İncelemenin ardından Topluca Köyü halk oyunları ekibinin gösterisini izleyen Bakan Günay, bir süre horona eşlik etti, ardından restorasyon çalışmaları süren Çat Vadisi'nde tarihi Zil Kale'de incelemelerde bulundu. Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu ve Rize Kültür ve Turizm İl Müdürü İsmail Hocaoğlu'ndan bilgiler alan Bakan Günay, kalede ve çevredeki kemer köprülerde fotoğraf çektirdi, kendisi de cep telefonu ile görüntü çekti.

BETON BİNALAR KIZDIRDI

Ayder Yaylası'na geçen Bakan Günay, beton yapılaşmaları görünce tepki gösterdi. Günay, Çamlıhemşin Kaymakamı Hasan Gündoğdu'ya, "Kaymakamlık, valilik bunlara müdahale edemiyor mu kardeşim" diye çıkıştı. Kaymakam Gündoğdu'nun söz konusu alanın büyük bölümünün belediye mücavir alanı olduğunu söylemesi üzerine konuşan Günay, "Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu kararını siz zabıta ile infaz edebilirsiniz" dedi.

'TÜRKİYE'DE TURİZMİ ÇEŞİTLENDİRMEYE ÇALIŞIYORUZ'

Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan Ertuğrul Günay, Türkiye'de turizmi çeşitlendirmeye çalıştıklarını belirtti. Günay, "Turizm esas itibariyle kitle turizmi ve mavi deniz kıyılarına yayılmış durumda. Ama dünyada turistlerin yeni arayışları başladı. Mavinin arandığı kadar yeşilinde arandığı alanlara dünyanın ilgisi gittikçe artıyor. Türkiye sadece Avrupa kıtasında değil, dünyanın sıcak iklimi olan başka coğrafyalarında tanıtım yapıyor ve artık bize doğu ülkelerinden de hem turist hem yatırımcı gelecek. O nedenle bu vadilerin korunması, yeşilin korunması, buradaki akarsuların ve doğal güzelliliğin korunması Türkiye turizminin geleceği ve sürdürülebilirliği açısından çok büyük önem taşıyor" diye konuştu.

Bakan Günay, Türkiye'nin gelen turist sayısı açısından dünyanın 6'ıncı ülkesi olduğunu ifade etti. Bakan Günay, "Sadece Antalya 10 milyon turist alıyor. Birkaç milyon insanı buraya getirebildiğimiz, bu yaylaları, bu doğayı bozmadan tanıtabildiğimiz sürece bölge insanının ekonomik kalkınmasına büyük katkı sağlarız""dedi. Bakan Günay, daha sonra Artvin'e hareket etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel