Bakan Mehdi Eker Trabzon'da

 Gıda ve Tarım Bakanı Mehdi Eker, Trabzon Belediyesi, Trabzon Valiliği ve İsrafı Önleme Vakfı tarafından Trabzon’da uygulanan mikro kredi projesi ile ilgili düzenlenen etkinliğe katıldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Trabzon ve Rize programlarına katıl

Bakan Mehdi Eker Trabzon'da

 

Gıda ve Tarım Bakanı Mehdi Eker, Trabzon Belediyesi, Trabzon Valiliği ve İsrafı Önleme Vakfı tarafından Trabzon’da uygulanan mikro kredi projesi ile ilgili düzenlenen etkinliğe katıldı. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Trabzon ve Rize programlarına katılmak üzere bugün sabah saatlerinde Trabzon’a gelen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Trabzon Valililiği, mikro kredi uygulamalarından faydalanan ve bu kapsamda sigortalanan, daha sonra geçirdiği trafik kazasıyla hayatını kaybeden Nuray Pişiren’in ailesine 10 bin TL yardımda bulunmak üzere düzenlenen toplantıya katıldı.

Toplantıya Bakan Mehdi Eker’in yanı sıra Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Aşkın Asan, Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, İsrafı Önleme Vakfı Başkanı Prof. Dr. Aziz Akgül, Uluslararası Büyükkaya Sigorta Brokerliği Yönetim Kurulu Başkanı Alaatin Büyükküya, Güneşsigorta Gurup Başkanı Can Saka ve davetliler katıldı.

Törene katılarak 10 bin TL’lik yardımı alan merhum Nuray Pişiren’in kızı Tuğba Özcan annesinin mikro krediden faydalandığını ve ürettiklerini satarak borçlarını ödediğini ve aile ekonomisine katkıda bulunduğunu kaydederek projeyi gerçekleştirenlere teşekkür etti.

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Valilik ve İsrafı Önleme Vakfı ile ortaklaşa yürüttükleri mikro kredi ile, ‘Balık vermeyi değil, balık tutmayı öğretmeyi’ amaçladıklarını belirterek, “Mikro kredi ile insanlarımızın ev ekonomilerine katkıda bulunmalarını arzu ediyoruz.

Şunu mutlulukla ifade etmek istiyorum ki mikrokredi ile üretime katkı yapan girişimci kadınlarımızdan 20 tanesi bugün vergi mükellefi konuma gelmiş ve yanlarında işçi çalıştırmak suretiyle istihdama da katkı yapmaktadırlar. Bizim için bundan daha büyük bir mutluluk olamaz” dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker ise mikro kredi uygulamalarının ülkemizde 9 yıldan beri başarı ile uygulandığını söyledi. Bakan Mehdi Eker, “Türkiye’de de İsrafı Önleme Vakfı bu projeyi Valiliklerle, Belediyelerle birlikte yürütüyor.

Sosyal sorumluluğun gereği olan mikro kredi uygulamaları ile özellikle dar gelirli kadınlarımız ev ekonomilerine katkıda bulunuyor. Bu projeye destek veren kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Tören, Nuray Pişiren’in eşi ve çocuklarına 10 bin TL’lik yardım çekinin verilmesiyle son buldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel