Bakan Bayraktar'a fahri doktora ödülü

 Trabzon'da Karadeniz Teknik Üniversitesi'nin (KTÜ) 58'inci kuruluş yıldönümü kutlaması Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın da katılımıyla yapıldı. Bakan Bayraktar'a fahri doktora ünvanı verilen törenden önce de güvenlik görevlileri ve polis i

Bakan Bayraktar'a fahri doktora ödülü

 

Trabzon'da Karadeniz Teknik Üniversitesi'nin (KTÜ) 58'inci kuruluş yıldönümü kutlaması Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın da katılımıyla yapıldı.
 
Bakan Bayraktar'a fahri doktora ünvanı verilen törenden önce de güvenlik görevlileri ve polis ile bir grup öğrenci arasında arbede yaşandı.
 
Tören öncesinde KTÜ Osman Turan Kongre Merkezi önüne gitmek isteyen KTÜ Kollektifi üyesi yaklaşık 15 öğrenci ile özel güvenlik ekibi arasında gerginlik yaşandı. Özel güvenlik görevlileri grubun binaya yaklaşmasına izin vermedi, olaya polis müdahale etti. Grubun Reyhanlı'daki bombalı saldırılar ile ilgili pankart açmasına izin vermemesi üzerine öğrencilerle polis arasında arbede yaşandı. Öğrenciler yanlarında getirdikleri yumurtaları polis ekiplerine attı, polis grubu bölgeden uzaklaştırdı.
 
KTÜ'NÜN 58'İNCİ KURULUŞ YILDÖNÜMÜ
 
Osman Turan Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılan törene Bakan Bayraktar'ın yanı sıra Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Adem Kul, Rektör Prof.Dr. Süleyman Baykal ile davetliler, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Baykal, 58'nci kuruluş yıldönümü kutlanan KTÜ'nün bölge için önemine değindi, bünyesinden 5 üniversite çıktığına işaret etti. Ülkenin iç ve dış gelişmeler açısından kritik bir süreçten geçtiğini anlatarak konuşmasını sürdüren Rektör Baykal, KTÜ' nün kadroları ile üzerine düşün sorumluluğun bilincinde olduğunu söyledi, "Bu süreçte bütün Türkiye olarak birlikte yaşama ve geleceği birlikte kurma iradesini tıpkı Milli Mücadele yıllarında olduğu gibi tekrar ortaya koymalıyız. Ülkemiz için bunu yaparken komşu ülkelerde istikrar, barış ve huzur içerisinde bir gelecek ve birlikte varolma, birlikte yaşama yollarını da bulmalıyız, bulmak zorundayız" dedi.
 
BAKAN BAYRAKTAR DUYGUSAL ANLAR YAŞADI
 
Konuşmaların ardından, KTÜ Senatosu'nun, 'TOKİ Başkanlığı ile Bakanlığı döneminde, afet riski altındaki alanların kentsel dönüşümü, depreme karşı güvenli ve çevreye duyarlı konut üretimi alanında gösterdiği başarılardan dolayı İnşaat Mühendisliği Anabilim Dalı fahri doktora unvanı verilmesi' kararı doğrultusunda Fahri Doktora Diploması, Rektör Prof. Dr. Süleyman Baykal tarafından Bakan Bayraktar'a verildi. Unvan nedeniyle duyduğu memnuniyeti dile getirin Bayraktar, duygusal anlar yaşadı, üniversite senatosuna teşekkür etti.
 
Üniversitelerin dünyada artık sadece diploma veren veya ilim adamı yetiştiren kuruluşlar olmadığını anlatan, o ülkenin aydınlarını yetiştiren, sanayicinin ayağına giden ve onlara harekete geçiren kurumlar konumuna geldiğini ifade eden Bakan bayraktar, Türkiye'nin küresel bir güç olma yolunda olduğunu söyledi. Yaşanılabilir çevre ve çevre duyarlı şehirlerin peşinde olduklarını kaydeden Bakan Bayraktar, "Enerjide dışa bağımlıyız. Başımızda bir terör belası var. Türkiye bu iki sonunu aşmak zorunda. Kaliteli üretimi ucuza mal eden bir ülke konumuna gelmek zorundayız" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel