Bakan Bayraktar, mobilyacıların sorunlarını dinledi

Trabzon Mobilyacı İş Adamları Derneği (MOBİAD), Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile mobilya sektöründe yaşadıkları sorunları görüştü.MOBİAD Başkanı Alper Bektaş, Başkan yardımcıları Cem Çapkınoğlu, Okan Gündoğdu, Mustafa Durmuş, Vedat Muhcu v

Bakan Bayraktar, mobilyacıların sorunlarını dinledi

Trabzon Mobilyacı İş Adamları Derneği (MOBİAD), Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile mobilya sektöründe yaşadıkları sorunları görüştü.

MOBİAD Başkanı Alper Bektaş, Başkan yardımcıları Cem Çapkınoğlu, Okan Gündoğdu, Mustafa Durmuş, Vedat Muhcu ve yönetim kurulu üyeleri Zafer Ofluoğlu, Hasan Akpınar, Cemal Yavuz, Serkan Tokul, Ender Aydın ile geçtiğimiz günlerde bir araya gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, MOBİAD Mobilyacı İş Adamları Derneğinin kurulumunu çok önemsediğini, aynı sektördeki firmaların bir araya gelerek projeler üretmesini takdir ettiğini söyledi.

MOBİAD'ın Mobilya Şehri Projesi'nin Trabzon"da mobilyanın gelişimi ve istihdamı açısından çok önemli olduğunu ve projeye tam destek verdiğini ifade eden Bakan Bayraktar, bu proje ile bölgenin Mobilya merkezi olacağını belirtti. Bayraktar, “Ayrıca Şinik Organize Sanayi Bölgesi'nde mobilyacı firmalarımızın üretim yapmak isteklerini önemsiyoruz. Yol sorunu da en kısa zamanda çözüme kavuşacaktır” dedi.

MOBİAD Başkanı Alper Bektaş, Trabzon"da mobilyacıların satış ve üretim anlamında yer sıkıntısı yaşadıklarını dile getirerek, Trabzon’da kurmayı düşündükleri ‘Mobilya Şehri Projesi’ ve Şinik Organize Sanayi Bölgesi hakkında bilgiler verdi. Mobilya şehrinde 100 dönümlük arazi içinde 100 satış mağazası, yaklaşık bin kişiye istihdam hedefleri olduğunu ayrıca bu proje kapsamında market, restoran, cafe, çocuk oyun alanları, cami ve otel düşündüklerini belirten Bektaş, “Mobilya şehri bölgede bir cazibe merkezi oluşturacak. Ülke ve illerden çok daha fazla alıcı gelecek, mobilya ihracat rakamlarının artacağını düşünüyoruz. Ayrıca Mobilya üretimi konusunda Şinik Organize Sanayi Bölgesinde yatırım yapmak isteyen yaklaşık 25 mobilya üreticisi firmamız bulunuyor. Bu anlamda Şinik Organize Sanayisinin yaklaşık 3 km’lik yolunun bitirilmesi için destek bekliyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel