Bakan Ayşenur İslam, Trabzon'da

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, sosyal hizmetler alanında Türkiye'nin adeta bir çığır açtığını söyledi.Bakan İslam, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz'ü makamında ziyaret ederek, bakanlığıyla ilgili kentte yapılan çalışmalar hakkında bilgi ald

Bakan Ayşenur İslam, Trabzon'da

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, sosyal hizmetler alanında Türkiye'nin adeta bir çığır açtığını söyledi.

Bakan İslam, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz'ü makamında ziyaret ederek, bakanlığıyla ilgili kentte yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Bakan İslam, burada yaptığı konuşmada, Trabzon'un sosyal devlet anlayışının en iyi kurumsallaştığı şehirlerden biri olduğunu belirtti.

Sosyal devlet anlayışının en önemli mimarlarından birinin AK Parti hükümetleri olduğunu ifade eden İslam, "Bizden önce el yordamıyla yapılan bu tür işleri biz kurumsallaştırdık ve bunları tek çatı altında topladık. Bu çok önemli bir şey. Sosyal belediyecilik anlayışımızda başta büyükşehir belediyemiz olmak üzere tüm belediyelerimiz başarılı çalışmalar yapıyor" dedi.

Bu çalışmaların hepsinin Osmanlı'dan gelen bir geleneğin yansımaları olduğunu dile getiren İslam, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bizim köklerimiz, atalarımız bir vakıf devletidir, bir vakıf kuruluşudur. Bu da bugünün sosyal hizmetlerine tekabül eden bir sistemdir. Biz şimdi geçtiğimiz 10-12 yıl içerisinde bu geleneği yeniden canlandırmaya çalışıyoruz. Sosyal hizmetler alanında Türkiye'mizde adeta bir çığır açıyoruz. Trabzon'daki sivil toplum kuruluşlarına da teşekkür ediyorum. Onlar da bizimle çalışıyor ve onların destekleri, yardımları da hem Bakanlığımız hem de sosyal hizmetler için son derece önemlidir, değerlidir."

-Engellilerin çalışma hayatına katılımı

Bakan İslam, engelli personel alımının da önemli politikalarından olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Biz iktidarı devraldığımız zaman Türkiye genelinde 5-6 bin civarında engelli personel çalışıyordu. Bu sayı şimdi 32-35 bin aralığında. Engelli arkadaşlarımızı çalışma hayatına kazandırabilmek için EKPSS denen bir sistemimiz var. Bu sınavı 2012 yılında yapmıştık. Bu sınav sonrasında pek çok yerleştirmeler oldu. Şimdi yeni bir sınav yapıyoruz. 2012'de sınava girenler de bu sınava girebilir ama o süreçten beri diplomasını yeni alanlar, istihdama katılmak isteyenler de bu sınava girebilir. Ayın 24'ünde kayıtları başlıyor ve 27 Nisan'da da sınav gerçekleşecek. 2012 yılında sınavına giren arkadaşlarımız kayıt prosedürünü başlatmadan internet üzerinden kayıtlarını tekrar edebilirler. Ne kadar kontenjan olacağına dair çalışmalarımız ise devam ediyor."

Konuşmaların ardından Vali Öz, Bakan İslam'a el işi gümüş işlemeli kahve fincan takımı hediye edildi.

Bakan İslam, daha sonra Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nu ziyaret etti.

Bakan Ayşenur İslam, Trabzon'un bakanlıklar açısından çok önemli bir şehir olduğunu belirterek, "Trabzon her açıdan önem verdiğimiz bir şehir. Belediyecilik anlayışı açısından da örnek bir şehir. Bakanlık olarak Trabzon ile çok iyi, koordineli çalışmalar yapıyoruz" diye konuştu.

Bakan İslam, belediyecilik hizmetlerinin Türkiye'de son yıllarda muazzam bir ivme kazandığını da sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel