Bakan açıkladı, Karadenizli sevindi!

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli'nin, Sarp Sınır Kapısı'nın alt yapı eksikliklerinin en kısa sürede giderileceği ve Muratlı Sınır Kapısı'nın açılması için çalışmaları hızlandıracağı yönündeki açıklamaları, Doğu Karadenizli ihracatçıları sevindird

Bakan açıkladı, Karadenizli sevindi!

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli'nin, Sarp Sınır Kapısı'nın alt yapı eksikliklerinin en kısa sürede giderileceği ve Muratlı Sınır Kapısı'nın açılması için çalışmaları hızlandıracağı yönündeki açıklamaları, Doğu Karadenizli ihracatçıları sevindirdi.

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, Bakan Canikli'nin önceki gün Sarp Sınır Kapısı'nda yaptığı açıklamaları büyük bir memnuniyetle takip ettiklerini anlattı.

Gürdoğan, bölgeden, tecrübeli bir kişinin Gümrük ve Ticaret Bakanı olarak atanmasından memnuniyet duyduklarını belirterek, "Sayın Bakanımız Nurettin Canikli'den ihracat camiası olarak ülkemizin en yoğun kapısı olan Sarp Sınır Kapısında yaşanan yoğunluğun azaltılması için kapının işlevsel bir hale dönüştürülmesini sağlayacak genişletme çalışmalarının bir an önce sonuçlanmasını talep ediyoruz. Bu taleplerimizi sayın bakanımız önceki gün bizzat incelemelerde bulunduğu Sarp Sınır Kapısı'ndan açıkladı. Bu kadar kısa bir sürede konuya hakim olması ve ihracatçıların sorunlarına anında çözüm üretmesi bizi oldukça memnun etti" şeklinde konuştu.

Kendisine bu duyarlılığı için teşekkür ettiklerine belirten Gürdoğan, Sarp Sınır Kapısının inşasına biran önce başlamasını beklediklerini söyledi.

Gürdoğan,  Muratlı Sınır Kapısı'yla ilgili sorunların da çözüleceğine inandıklarını dile getirerek, Türkiye'nin Rusya Federasyonu’na karayoluyla  Gürcistan üzerinden geçişi sağlayan ve önceki yıllarda açılışını sağladıkları Kazbegi-Verhni Lars karayolu güzergahındaki yoğunluğun her geçen gün arttığını vurguladı.

RUSYA'YA İHRACATIN ARTMASI, YOĞUNLUĞUDA ARTIRACAK

Rusya’ya Ukrayna üzerinden yapılan karayolu taşımalarının Ukrayna’da yaşanan sorunlar nedeniyle Gürcistan üzerine yönelmesinin, Sarp Sınır Kapısının yoğunluğunu daha da arttırdığını vurgulayan Gürdoğan,  şöyle devam etti:

"Bu yoğunluğun önümüzdeki dönemde daha da artacak olması, bunun yanında Rusya’nın Avrupa menşeli gıda ürünlerine uyguladığı ambargo nedeniyle bu ürünlerin Rus ithalatçılar tarafından Ülkemizden temin edilmeye başlanması Rusya Federasyonu’na yönelik ihraç sevkıyatlarını daha da artıracak. Bunun için Sarp Sınır Kapısı'na alternatif olacak yeni bir kapı olarak Muratlı Kapısı ile ilgili Gürcistan Hükümeti tarafında yapılması gereken yatırımların ivedilikle yapılması konusunda Gürcü makamlarıyla görüşme yapılmasını Sayın Bakanımızdan bekliyoruz."

Gürdoğan, bunun yanında, Gürcistan üzerinden Rusya Federasyonu ve Asya coğrafyasına geçişi sağlayan Kazbegi-Verhni Lars karayolu güzergahındaki yoğunluğun azaltılması için de bu kapıya alternatif Güney Osetya Roky yolunun açılması konusunda Gürcü hükümeti nezdinde girişimlerde bulunulması gerektiğini kaydetti.

Gürdoğan, Rusya Federasyonu’na yapılan ihraç sevkıyatlarında hızlandırılmış ve basitleştirilmiş prosedürlerin uygulanmasını sağlayan Basitleştirilmiş Gümrük Hattı uygulamasının da Rusya’nın tüm gümrüklerine yaygınlaştırılmasını istediklerini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel