Bacağına Takılan Platin Çubuk Kırıldı

RİZE'de kırılan bacağına takılan platin çubuğun 5 ay sonra kırılması üzerine firma hakkında dava açan 38 yaşındaki işçi Abdurrahman Çepni, 2 bin lira tazminat almaya hak kazandı. Çepni, "Bu platin sandalyenin bacağına takılmadı, vücudumuza takıldı. Kusurs

Bacağına Takılan Platin Çubuk Kırıldı
RİZE'de kırılan bacağına takılan platin çubuğun 5 ay sonra kırılması üzerine firma hakkında dava açan 38 yaşındaki işçi Abdurrahman Çepni, 2 bin lira tazminat almaya hak kazandı. Çepni, "Bu platin sandalyenin bacağına takılmadı, vücudumuza takıldı. Kusursuz olması lazımdı" diye tepkisini dile getirdi.
 
Çaykur'da elektrik teknisyeni olarak çalışan Abdurrahman Çepni'nin sağ bacağının kaval kemiği, 2008 yılının Aralık ayında geçirdiği kaza sonucu iki yerden kırıldı. Bunun üzerine Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ameliyat olan Çepni'nin bacağına platin çubuk takıldı. Ancak 5 ay sonra ayağındaki ağrılar nedeniyle yeniden hastaneye giden Çepni'nin bacağına takılan platin çubuğun ortadan kırıldığı tespit edildi. Ameliyatla alınan çubuğun yerine yenisi takıldı. Çepni, olaydan sonra Sağlık Bakanlığı ile platin çubuğu temin eden firma hakkında dava açtı.
 
PLATİN ÇUBUK STANDART DIŞI
 
Rize 3'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nin isteği üzerine Türk Standartları Enstitüsü Kurumu'nca yapılan inceleme sonucunda, platin çubuğun standart dışı olduğuna karar verildi. Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası'nın hazırladığı bir diğer bilirkişi raporunda ise, davalı şirketin tedarikçi firmadan aldığı ürünle mağdura fatura edilen ürünün aynı olmadığı ve konunun detaylıca araştırılması gerektiği yönünde görüş bildirildi. Bunun üzerine mahkeme, platin çubuğu veren firmayı suçlu buldu ve Abdurrahman Çepni'ye 2 bin lira tazminat ödemesine hükmetti. 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler