Aziz suçludur Tanrıkulu!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, hukuk dışı delillerle sonuçlandırılan davalarda yeniden yargılanmalarının başlatılmasını öngören kanun teklifini, TBMM Başkanlığı’na sunduğunu söylemişti. Tanrıkulu’nun bu kanun teklifinin ardından “Fenerbahçe

Aziz suçludur Tanrıkulu!
CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, hukuk dışı delillerle sonuçlandırılan davalarda yeniden yargılanmalarının başlatılmasını öngören kanun teklifini, TBMM Başkanlığı’na sunduğunu söylemişti.
 
Tanrıkulu’nun bu kanun teklifinin ardından “Fenerbahçe camiasının maruz kaldığı haksızlıklara ilişkin olarak ‘adalete bir Fenerde sen yak’ kampanyası yürütüldü. Aziz Yıldırım ile ilgili olarak yeniden yargılama başvurusu var” diyerek Fenerbahçe camiasını savunmaya geçmesinin ardından CHP Trabzon İl Başkanı Yavuz Karan sert tepki gösterdi.
 
Aziz Suçludur
 
Tanrıkulu’nun TBMM’ye sunmuş olduğu kanun önergesini benimsemediğini belirten Karan, “Ben bir Trabzonlu olarak Aziz Yıldırım’ın suçlu olduğuna inanıyorum. Tanrıkulu kişisel olarak böyle bir kanun teklifi verebilir fakat bu durum biz Trabzonsporlu taraftarları incitmiştir. Ben Tanrıkulu’yla aynı düşünmüyorum. Mecliste zaten kanun çıkarken AK Parti’nin isteğiyle çıkıyor. O yüzden Trabzonlu bütün vekillerin buna tepki olarak bir kanun teklifi vermelidir” dedi.
 
Bizim Vekillerde Yapsın
 
Bu olaylarda faturanın CHP’ye kesildiğine de dikkat çeken Karan, “Tanrıkulu’nun verdiği kanun teklifinin aleyhine AK Parti, CHP ve MHP milletvekilleri bir önerge versin. Burada topu taca atan biz değil iktidar oluyor. O yüzden Tanrıkulu’nun yaptığı şeyin aynısını bizim vekillerimiz yapsın, biz de destek olalım kamuoyu yapalım. Beni Aziz Yıldırım’ın hapis yatıp yatmaması ilgilendirmiyor. Beni Trabzon’un 2010-11 şampiyonluğu ilgilendiriyor” ifadelerini kullandı.
 
Özak’a Çağrı
 
Eski bakan Faruk Özak’a da çağrıda bulunan Karan, “Eski spor bakanımız Özak çıksın, Fenerbahçe’ye UEFA başta olmak üzere birçok ulusal ve uluslararası kurum haksız olduğuna dair karar vermiştir. 2010-11 şampiyonu olarak Trabzonspor’un tescillenmesi gerekir tarzında bir kanun önergesi versin biz de CHP olarak çıkalım buna destek verelim, altına imza atalım ve birçok noktada dile getirelim. Topu taca atmasınalar ve kolları sıvayıp bu işe asılsınlar” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel