Ayşe Kulin Trabzon’a hayran kaldı

Trabzon Valiliği, Trabzon Belediyesi tarafından düzenlenen, Karadeniz Teknik Üniversitesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Akoluk Basın Yayın Tanıtım’ın da destek verdiği Karadeniz’in en büyük kitap fuarı birbirinden ünlü yazarları ağırlamaya devam ediyor.50

Ayşe Kulin Trabzon’a hayran kaldı

Trabzon Valiliği, Trabzon Belediyesi tarafından düzenlenen, Karadeniz Teknik Üniversitesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Akoluk Basın Yayın Tanıtım’ın da destek verdiği Karadeniz’in en büyük kitap fuarı birbirinden ünlü yazarları ağırlamaya devam ediyor.

50 yayınevi ve 45’in üzerinde yazarın katıldığı Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’ndeki kitap fuarının dünkü misafirleri Ayşe Kulin ile Samanyolu TV Ana Haber Spikeri Kemal Gülen oldu. Trabzon’a gelen yazarlara ilgi gösteren Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, katıldığı programda onlarla sohbet etti.
               
Beraberindeki Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile ilk olarak yazar Ayşe Kulin ile bir süre görüşen Vali Kızılcık, Trabzon’un 4 bin yıllık bir tarih kenti olduğunu söyleyerek, Trabzon’un bu zenginliklerinin ön plana çıkarılarak tanıtılması için gayret gösterdiklerini ifade etti. Vali Kızılcık, “Trabzon olarak tarihi geçmişimizi gelecek kuşaklara aktarmak için çeşitli projeler yürütüyoruz.
Mesela tarihi Ortahisar projesi bunlardan bir tanesidir. Bir açık hava müzesi gibi olan Ortahisar mahallemizin kentsel yenilemesini tamamlanarak bitirildiğinde dünyada örnek bir yer haline gelmiş olacak. Bu anlamda Trabzon’umuzun başka tarihi ve kültürel değerlerini de ön plana çıkarmaya, ihya etmeye çalışıyoruz” dedi.
 
               
Sportif altyapı anlamında da Trabzon’un Türkiye’de bir numara olduğunu belirten Vali Kızılcık, “Gençliğin fiziki anlamda yetişmesi için Trabzon’umuzda her türlü sportif tesisimiz bulunmaktadır. Bugün burada dereceye girerek ödüllerini verdiğimiz birçok gencimiz bu sportif tesislerde çalıştılar. Aileleriyle birlikte elde ettikleri başarının ödülünü almaya buraya geldiler. Bu bizler içinde mutluluk vesilesidir” diye konuştu.
                
Ayşe Kulin Trabzon’a Hayran Kaldı
               
Trabzon’u çok hareketli ve canlı bulduklarını belirten Yazar Ayşe Kulin ise, “Trabzon gerçek manada çok hareketli ve canlı bir şehir. Bu şehirden çok etkilendim. 1970’li yıllarda Trabzon’a gelmiştim. O zamandan bu zamana çok büyük gelişmeler oldu. Enerjisi çok yüksek bir şehir. Adeta cıvıl cıvıl. Üniversitesi var, limanı var, Trabzon çok değişmiş. Ama Trabzon çok şanslı. Yazarlarını, valileriyle ve başkanlarıyla böyle ağırlayan başka bir il yok. Sizlere çok teşekkür ediyorum. Buradan çok güzel duygularla ayrılıyorum” dedi.
                
Vali Kızılcık, Ayşe Kulin’e telkariden yapılmış kahve fincanı hediye etti. Vali Kızılcık daha sonra özel bir televizyon programına katılarak ona Trabzon’a özgü hediyeler takdim etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel