Ayrılmak isteyince olan oldu

 Trabzon’un Yenicuma Mahallesi’nde yaklaşık 3 ay önce birlikte yaşadığı dini nikahlı eşi Hacere Türüt’ü (37) bıçakla öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan sanık Arslan Ş. (49) ilk duruşmasında hakim karşısına çıktı.  Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen d

Ayrılmak isteyince olan oldu

 

Trabzon’un Yenicuma Mahallesi’nde yaklaşık 3 ay önce birlikte yaşadığı dini nikahlı eşi Hacere Türüt’ü (37) bıçakla öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan sanık Arslan Ş. (49) ilk duruşmasında hakim karşısına çıktı. 
 
Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuklu sanık Arslan Ş. hazır bulundu. Sanık Arslan Ş. ifadesinde olayı bir anlık kızgınlıkla gerçekleştirdiğini belirterek “Tasarlayarak öldürme iddiasını kesinlikle kabul etmiyorum.
 
Olayda en küçük bir şekilde tasarlama yoktur. Resmi nikahlı eşimle mutluluğu bulamadığım için ayrıldım. Ancak halen yine onunla nikahlı görünüyoruz. Daha sonra dini nikahla bir araya geldiğim Hacere Türüt’ü gerçekten çok seviyordum.
 
Olay günü benden ayrılmak isteyen Hacere’yi ikna etmek amacıyla yanına giderken arabamı yol kenarına park ettim. Arabadan ineceğim sırada bir anda aklıma daha önce beni tehdit edenlerle karşılaşabileceğim ihtimali üzerine tabancamı üzerime aldım.
 
Konuşmamız sırasında Hacere bana hakaret edince birden kendimi kaybettim. Kuru sıkı tabancamı çıkarttım. Tabancayı görünce mutfağa doğru gitti ve bıçak aramaya başladı. Bıçak bulamadı. Bende üzerine gittim. O sırada ne olduysa oldu. Bir anlık kızgınlıkla olayı gerçekleştirdim.
 
Şu an çok pişmanım. Keşke eşim yaşasaydı da ben ölseydim. O kızgınlık anında sanki benim bedenime başka bir ruh girdi ve eylemi gerçekleştirdi” dedi.
 
Sanık Arslan Ş. emniyetteki ifadesiyle ilgili olarak ise “Emniyette bana ‘bıçakladın ama boğazını niye kestin’ diyerek sorduklarında o anki psikoloji ile ölmesini istemiş olabilirim. Ben o ana kadar boğazını kestiğimi de bilmiyordum” diye konuştu.
 
Olayla ilgili 4 tanığın dinlenmesinin ardından mahkeme heyeti dinlenmeyen tanıkların dinlenmesi, maktülün çocuklarının akibetinin araştırılmasını isteyerek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.
 
Trabzon’un Yeni Cuma Mahallesi Mescit Sokak’ta 14 Aralık 2011 günü meydana gelen olayda Arslan Ş. dini nikahlı birlikte yaşadığı Hacere Türüt’ü bıçakla göğsünden ve sırtından bıçakladıktan sonra boğazını keserek öldürmüştü.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel