Aykan'dan Trabzon insanına övgü

Eski belediye başkanı ve milletvekili, AK Parti Trabzon 25. Dönem Milletvekili Aday Adayı tecrübeli siyasetçi Asım Aykan, Trabzon ve insanını övgü dolu sözlerle anlattı.Muhalefetteyken 2 dönem üst üste Trabzon Belediye Başkanlık seçimlerini kazanmış tek i

Aykan'dan Trabzon insanına övgü

Eski belediye başkanı ve milletvekili, AK Parti Trabzon 25. Dönem Milletvekili Aday Adayı tecrübeli siyasetçi Asım Aykan, Trabzon ve insanını övgü dolu sözlerle anlattı.

Muhalefetteyken 2 dönem üst üste Trabzon Belediye Başkanlık seçimlerini kazanmış tek isim olan Aykan,  “Trabzon demek, güven demektir” diyerek, memleketi ve insanını şu sözlerle tarif etti: “Trabzon, Karadeniz kıyılarının zümrüt kentidir. Yeşilin tüm tonlarını içinde barındıran, yaylalarının kış yalnızlığından; yaz coşkusuna dönüştüğü, insanın içini ısıtan, lekelenemeyen şehirdir. Öyle, sadece ekmeği, köftesi, pidesi ve karalahanası ile de değil; sağlam karakterli insanlarıyla da farklı bir vilayettir. Dinine, vatanına ve milletine aşık yiğitlerin yuvasıdır. Yanlışı ve yapanları sevmeyen, aksine ihanet içerisinde olanların karşısında duran, haksızlığa boyun eğmeyen mert insanlarla doludur. Karadeniz gibidir. Çabuk köpürür ama çabukta söner. Sönmeyecek oldukları tek hassas konu ise din, vatan ve millet sevgisidir” dedi.

TRABZONLU LİDER RUHLUDUR

Aykan konuşmasını şöyle sürdürdü;

Bizim insanımız farklı ve lider ruhludur. Lafını eveleyip gevelemeden söyleyen, hele ki mevzu din, vatan ve milletse hiç düşünmeden gemileri yakan; düşünenlere ise fırsat tanımayan milliyetçi yapıdadır.

İlla Trabzon’da yaşamaları da şart değil. Farklarını yaşadıkları bölgelerde de ortaya koyuyorlar. Türkiye’nin her neresinde olursa olsunlar, söz konusu din, vatan ve millet bütünlüğü ise gerisi teferruattır. Güvenliğine gölge düşürecek herhangi bir durumda (Hissetmeleri bile yeterli), şanlı bayrağı kaptıkları gibi en ön saflarda yer alan, lider karakterli kahramanlardır. Damarına basmazsanız hoşgörülü, ihanet içinde olmazsanız dost görülü, cesur, güvenilir ve sağlam karakterlidirler. Bu ülkede Trabzon ve insanı varsa, kimsenin gözü arkada kalmasın. Hiç kimse bir çivisini dahi söküp alamaz. Bu gibi niyette olanlara, asla müsaade etmezler. Sn. Basbakanımız, Ahmet Davutoğlu, Dışişleri Bakanı iken Trabzon’umuzda yapmış olduğu bir konuşmasında “Şayet bir davanın arkasında Trabzonlu varsa, o bayrak asla aşağı İnmez” sözü, bu İfade ettiğimiz gerçeklerinde ispatıdır.

YÖNETİLEN DEĞİL; YÖNETEN OLMUŞLARDIR

Türkiye’nin her neresine giderseniz gidin, karşınıza dinine, ülkesine ve milletine bağlı bir Trabzonlu çıkar. Her biride bulundukları yerin öncü isimleri olmuşlardır. Onları ya okudukları okullarda sınıf başkanı, ya çalıştıkları işyerlerinde yönetici veya patron, siyasette ise baş makamlarda görebilirsiniz. Hep tepede olmuş, yönetilen değil; yöneten, kültürüne ve benliğine bağlı, ülkemizin dayanışma merkezi olmuşlardır.

GAZİ MUSTAFA KEMAL PAŞA’NIN ÖVGÜLERİNE MAZHAR OLMUŞTUR

Trabzon, tarihin altın sayfalarında yerini almış, şehzadelerin konağı, liderlerimizin de ilhamı olmuş bir şehirdir. Bakın, Gazi Mustafa Kemal Paşa şehrimiz ve insanı için neler söylemiş. O cümlelerini bir kez daha hatırlayarak, nasıl bir karakteri yansıtmış olduğumuzu, birde onun ağzından dinleyelim.

"Arkadaşlar, beş sene evvel ilk kez Samsun'a ayak bastığım zaman, bana kalp kuvveti veren vatandaşlarımın en önünde Trabzonluların bulunduğunu asla unutmayacağım. Sakarya büyük savaş alanında üçüncü tümen ile yetişen Trabzon evlatlarının savaş alanında gösterdikleri fedakarlıkların kıymetli hatırası daima dimağımda menkuş olarak kalacaktır. Bu vatanperver halka, o kahraman evlatlara sahip olan bu kıymetli memleketimizi bir Ermenistan çıkış yeri veya hayali Pontus Krallığı ülkesi yapmak istek ve korkutmaları ne uğursuzdu! Şüphesiz o kabuslar sonsuzluğa dek hayal olmuştur. Efendiler, vatanın bütünlüğünü, özgürlük ve bağımsızlığını sağlayan, milletimizi cumhuriyet idaresine kavuşturan devrimimiz ekonomik, refah ve saadetimizi, medeniyet aleminde layık olduğumuz mevkide sağlayacaktır Trabzon, Türk toplumunda cumhuriyetin zengin, kuvvetli, duygulu çok önemli dayanma kaynaklarından biridir. Sözlerime son verirken, muhterem Trabzonlulara sevgi ve saygılarımın, gösterdikleri samimi duyarlılıktan ötürü teşekkürlerimin iletilmesine aracı olmanızı dilerim" ifadeleri, şehrimizin ehemmiyetini gözler önüne sermiştir.

Trabzon, kurtuluş savası esnasında, önemli kararların alındığı Erzurum Kongresi’nin toplanmasına da öncülük etmiştir.

İşte, biz böyle dinine, ülkesine ve milletine bağlı bir vilayetiz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel