Aykan: Elçilerle temas halindeyiz

AK Parti Trabzon Milletvekili Asım Aykan, Libya'daki olaylarda öldürülen Türk gencinin cenazesinin, özel izinle çıkarılması için Libya Büyükelçisinin yetkililerle sürekli temas halinde olduğunu bildirdi.Aykan, yaptığı yazılı açıklamada, Libya'daki olaylar

Aykan: Elçilerle temas halindeyiz

AK Parti Trabzon Milletvekili Asım Aykan, Libya'daki olaylarda öldürülen Türk gencinin cenazesinin, özel izinle çıkarılması için Libya Büyükelçisinin yetkililerle sürekli temas halinde olduğunu bildirdi.

Aykan, yaptığı yazılı açıklamada, Libya'daki olaylarda, Trablus yakınlarındaki şantiyede Trabzonlu işçi Yunus Emre Çelik'in silahla vurularak öldürüldüğünü anımsattı.

 

Libya'da geçerli mevzuata göre, cenazenin ülkeden çıkması için otopsi yapılması gerektiğini ifade eden Aykan, şunları kaydetti:

 

''Libya'da yaşanan olaylar nedeniyle otopsi merkezi kapalı, çalışmıyor. Ayrıca cenazenin ülkeden çıkarılması için otopsinin dışında savcılığın, Sağlık Bakanlığının, Nüfus İdaresinin ve Gümrük İdaresinin belge tanzim etmesi gerekiyor. Şu anda bu kurumların hiçbirisi olaylar nedeniyle fonksiyonlarını yerine getiremiyorlar. Bütün bu engelleri aşılması ve merhumun Libya'dan özel izinle çıkarılması için Libya Büyükelçimiz yetkililerle sürekli temas halinde. Perşembe günü itibariyle sorun aşılamadı. Cuma günü Libya'da tatil olduğundan Cumartesi günü teşebbüsler sürdürülecek. Türk Hava Yolları bu konudaki her türlü hazırlığını yapmış bulunmaktadır. Merhumun kederli ailesine başsağlığı dilerim.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel