Aykan başkanlık sistemini övdü!

“Ülkemiz siyasi istikrarsızlığın bedelini ağır ödemiştir” diyen Aykan, Başkanlık sisteminin önemine vurgu yaptı.Eski belediye başkanı ve milletvekili, AK Parti Trabzon 25. Dönem Milletvekili Aday Adayı Asım Aykan, Başkanlık sisteminin koalisyon dönemine s

Aykan başkanlık sistemini övdü!

“Ülkemiz siyasi istikrarsızlığın bedelini ağır ödemiştir” diyen Aykan, Başkanlık sisteminin önemine vurgu yaptı.

Eski belediye başkanı ve milletvekili, AK Parti Trabzon 25. Dönem Milletvekili Aday Adayı Asım Aykan, Başkanlık sisteminin koalisyon dönemine son vereceğini belirterek şunları söyledi: “Türkiye’nin bugüne kadar 61 hükümeti oldu. Her 16 ayda bir hükümet kurup, değişmişiz. Bakanlıklar daha bakanını tanımadan hükümetler yıkılmış. Yaklaşık son yüzyılda ülkemizin siyasi istikrarsızlıktan dolayı ödediği bedeli, belki de hiçbir dünya ülkesi ödememiştir. 60 ihtilali, 72 muhtırası, 80 ihtilali, 97 post model (28 Şubat), 99-2001 krizleri ve koalisyon dönemlerinin tartışmaları, bunların beslediği ve dünyadan tertiplenen terör belası, yine Demirel’in 1990’lı yıllarda SGK üzerinde yaptığı düzenlemenin ülkemize maliyeti birkaç trilyon dolar olmuştur.  Sonuç olarak ülkemiz siyasi istikrarsızlıkların bedelini çok ağır ödemiştir. Ülkenin temel problemi yıllarca iyi yönetilemez olmuş ve hem insanlarımız hem de ülkemiz bunun bedelini ağır ödemiştir. Sistem, bu siyasi istikrarsızlığa son verip, koalisyon dönemini de bitirecektir. Böylece ülkemiz, yıllarca çektiği ızdıraptan kurtulmuş olup, kavga ve düzensizliğin son bulduğu ufuklara yelken açmış olacaktır” dedi.

Başkanlık sisteminin kararların süratle alınıp, uygulanabildiği 'dinamik' bir yapı olduğunu kaydeden Aykan, sözlerine  sistemin siyasî istikrarında kesin çözümü olduğunu belirterek son verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel