Ayırdığı kavganın katili oldu

Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde müebbet hapis istemiyle yargılanan A.K dün ilk kez hakim karşısına çıktı. Trabzon’un İncesu Köyü’nde 8 Mart 2013 tarihinde K.K ile Musa Torlak arasında çıkan kavgayı ayırmak isteyen A.K bir kişiyi öldürmüş bir kişiyi de

Ayırdığı kavganın katili oldu
Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde müebbet hapis istemiyle yargılanan A.K dün ilk kez hakim karşısına çıktı.
 
Trabzon’un İncesu Köyü’nde 8 Mart 2013 tarihinde K.K ile Musa Torlak arasında çıkan kavgayı ayırmak isteyen A.K bir kişiyi öldürmüş bir kişiyi de yaralamıştı. Cinayetin ardından dün ilk kezhakim karşısına çıkan A.K cinayeti tüm ayrıntılarıyla anlattı. Amacının sadece iyilik yapmak olduğunu belirten sanık A.K öldürdüğü amcaoğlunun annesinin suçladı. 
 
“KORKUYA KAPILDIM, ÜZGÜNÜM”
İşte katilin ağzından cinayet günü yaşananlar: “Olaydan bir gün evvel saat 11.00 sıralarında K. ile amcamın kızının oğlu olan M.T İncesu Köyü’nde benimdükkanıma 20 metre mesafede yol verme meselesinden dolayı tartışmaya başladılar. Tartışma kavgaya dönüşünce ben de taraflar akrabam olduğu için ayırmak için yanlarına gittim, kavgayı ayırdım. K. bana küfür ederek ‘Kavgayı neden ayırıyorsun’ dedi. Ben de ‘Size iyilik yapıyorum, neden küfür ediyorsun?’ dedim ve kavgayı ayırmayı bıraktım.
 
Daha sonra ikisini barıştırdılar. Olay günü Kadir’in annesi E.K dükkana geldi. Bana küfür ederek, kavgayı neden ayırdığımı sorguladı. Bir tatsızlık çıkmasın diye cevap vermedim ve maktul H.K’yı arayarak ‘H.abi annen geldi, ileri geri konuşuyor gel onu al’ dedim. Daha sonra H. ile K. ikisi birlikte dükkana gelerek bana hakaret ederek, yumruk attı. H.’un cebinden bıçak çıkartmaya çalıştığını gördüm. O sırada belimdeki ruhsatsız silahı çıkarttım.  Korkuya kapılıp yere doğru ateş ettim ve olay yerinden ayrıldım. Olay yerinden fındık bahçesine kaçtım. Daha sonra olay yerine ambulans geldiğini görünce yaralanan olduğunu anladım. Kesinlikle öldürmek kasıt ve iradesiyle hareket etmedim, üzgünüm.”
 
“SEN BENİ ŞİKAYET EDEMEZSİN”
Sanığın ifadesinin ardından olaya müdahil olan K.K dinlendi. K.K: “Ben olay günü yol verme meselesi nedeniyle M.T’la tartıştım. M.yanındaki iki kişiyle birlikte bana saldırdı. Sanık A.olay yerine geldi ve saldırgan taraf daha çok olmasına rağmen beni tuttu. Tutarken de sürekli darp ediliyordum. Defalarca sanığa ‘Beni bırak’ diye bağırdım.
 
Sanık A. beni bırakmadı hatta bana da vurdu. Bir gün sonra jandarmadan bana telefon geldi. Abimle jandarmaya gitmeye hazırlanırken Sanık A.bizi dükkanına çağırdı. Araçtan iner inmez sanık direkt abim H’a saldırdı ve ‘sen beni şikayet edemezsin, ifade vermeye gidemezsin’ diye bağırdı. Bana bir el ateş etti, yere düştüm. Ben yere düştükten sonra sanık, abimeyöneldi. 2-3 metreden ateş etmeye başladı. Sanıktanşikayetçiyim” dedi. Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti, daha sonra olayın tanıkları, Ş.C, E.K, M.T S.T, M.K ve A.K’yı dinledi. Mahkeme diğer tanıkların dinlenmesine karar vererek duruşmayı 20 Ağustos 2013 tarihine erteledi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel