Ayder İstanbul'a taşınıyor

İstanbul Rize Günleri ‘Doğa Turizminin Başkenti İstanbul’da’ sloganı ile 26-29 Mart tarihinde Feshane’de yapılacak. Rize Dernekleri Federasyonu’nu tarafından organize edilecek olan Rize Tanıtım Günleri’nde bu sene Rize’nin turizm değerlerine vurgu yapılac

Ayder İstanbul'a taşınıyor
İstanbul Rize Günleri ‘Doğa Turizminin Başkenti İstanbul’da’ sloganı ile 26-29 Mart tarihinde Feshane’de yapılacak. Rize Dernekleri Federasyonu’nu tarafından organize edilecek olan Rize Tanıtım Günleri’nde bu sene Rize’nin turizm değerlerine vurgu yapılacak.
 
Rize Tanıtım Günleri ile ilgili Rize 53 Gazeteciler Derneği’nde yapılan basın toplantısına Rize Dernekleri Federasyonu Başkan Vekili Necmettin Birinci, Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Mercan, Hasan Başça ve Rize Günleri Koordinatörü Abdurrahman Uzun katıldı.
 
BU YIL 8’İNCİSİ YAPILACAK
Rize Denekler Federasyonu olarak Rize Tanıtım Günlerini bu sene 8’incisi organize edeceklerini belirten başkan vekili Necmettin Birinci, “Rize Tanıtım Günleri, 26-29 Mart tarihinde İstanbul Feshane’de yapılacak. Günlerin ön çalışmalarına aylar önce başladık. Bugün de Rize Valisi Ersin Yazıcı’nın nezaretinde Rize’de görevli belediye başkanlarımız ve kaymakamlarımızın katılımı ile organizasyonla ilgili bir toplantı yaparak fikir alışverişinde bulunduk. Bu toplantı sonrasında beklentiler ve yapılması gerekenler konusunda fikir birliğine vardık. Biz bu doğrultuda İstanbul’da çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.
 
AYDER İSTANBUL’A TAŞINACAK
Rize’nin doğal güzellikleri anlatan objeler hazırlayacaklarını söyleyen Rize Günleri Koordinatörü ve Patika Ajans Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Uzun, “Bu sene Ayder Yaylası maketi hazırlayarak içerisinden şelaleler döktüreceğimiz bir konsept hazırlıyoruz. Geçen yıl yöremizin eski evlerinden olan naylayı Rize’den sökerek İstanbul Feshane’ye getirmiştik. Bu yıl Rize Tanıtım Günleri’nde ziyaretçilerimiz taş konağı görecekler. Bunlar kilometre uzaklardan insanların gelip gördüğü tarihi yapılar. Bizim amacımız bunların asılları olmasa da örneklerini İstanbul’da yaşayanlara tanıtıp göstermek. İki katlı bir taş konağını Feshane’de ki etkinlik alanına kuracağız. İçinde eski ninelerimizin gelin odası olacak. Mutfak ve eski kullanılan ev eşyaları ile süsleyeceğiz. Üst katında ise gelen misafirlerimizi ağırlayacağımız cumbalı tarihi taş konağı inanıyorum ki hafızalardan uzun süre silinmeyecek” diye konuştu.
 
İSTANBUL’DA LAZCA AFİŞLER ASILACAK
 
Turizm konulu bu tanıtım günlerinde Rize’nin doğa ve tarihi güzelliklerini öne çıkartacaklarını belirten Uzun, “Rize denince akla bir tek çay gelmediğini ve birçok görülmesi ve bilinmesi gereken materyali olduğunu vurgulayacağız. Hazırladığımız afişleri üç dilde tasarladık. Biri Türkçe, ikincisi İngilizce, üçüncüsü ise Lazca’dır. Üç dilde afişleri İstanbul’un her yerinde görebileceksiniz. Derdimiz Rize Tanıtım Günleri’ne bir kimlik kazandırmaktır. Rize Dernekler Federasyonu’nun bu organizasyondan ekonomik bir beklentisi yoktur. Geçen yıl 600 bin civarında bir para harcanmıştır ve Rize’de ki hiçbir devlet kurumdan tek kuruş alınmamıştır. Giderler sponsorlar tarafından karşılanmıştır. 100’ün üzerinde de bir personelin Rize’den gidiş dönüş ve konaklanması sağlanmıştır. Bu yılda aynı şekilde yapacağız. Bu sene bütçeyi biraz daha artırarak Feshane’nin kapanışına damga vurmak istiyoruz. Amacımız Rize Tanıtım Günleri’ne bir kimlik kazandırmaktır. Rize muhlama yemek veya kemençe tulumla horon oynamakla ibaret değildir. Biz bunu yapacağımız günlerde işleyeceğiz. Turizm bu il için ne kadar önemli olduğunu ve çok çeşitli argümanları bulunduğunu tüm İstanbul halkına anlatacağız. Rize’ye insanları hayran bırakmak için çalışacağız. Onların bir an önce Rize’ye gelmelerini sağlayacağız.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel