Ayasofyalılar cami istemiyor

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın İstanbul Beyoğlu'nda Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restorasyonu yapılan Arap Camisi'nin açılışında Trabzon'daki Ayasofya Camisi'nin de ibadethane olarak hizmete gireceğini açıklamasına başta mahalle muhtarı olmak

Ayasofyalılar cami istemiyor

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın İstanbul Beyoğlu'nda Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restorasyonu yapılan Arap Camisi'nin açılışında Trabzon'daki Ayasofya Camisi'nin de ibadethane olarak hizmete gireceğini açıklamasına başta mahalle muhtarı olmak üzere Ayasofya esnafı ve sakinleri karşı çıktı. 


İstanbul Beyoğlu'nda Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restorasyonu yapılan Arap Camisi'nin dün gerçekleştirilen açılışında konuşan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, Trabzon'daki Ayasofya Camisi'nin de ibadethane olarak hizmete gireceğini açıklamasına Trabzon'dan destek olanlar kadar tepki de geldi.

 

Başta Ayasofya Müzesi'nin bulunduğu Fatih Mahallesi'nin Muhtarı Zekir Batar, Arınç'ın açıklamalarına karşı çıkarak "Böyle bir düşünce var ise biz buna karşı çıkarız. Burası yıllardan beri müze olarak ülke dışına açılmıştır. Bizde ibadet yapılacak yer çok. Camilerimiz var ama boş duruyorlar. İlk önce onları doldurmak gerekir. Ondan sonra Bülent Arınç cami yapacaksa yapsın. Buranın müze kalması için gerekenleri bizde yaparız. Ayaklanırız" dedi.


Ayasofya Müzesi çevresinde esnaflık yapan Ali Kaynar ise Ayasofya'nın turizme mal olduğunu ifade ederek "Burası dünyaca bilinen yerli ve yabancı turistin gelip ziyaret ettiği bir yer.

 

Bildiğim kadarıyla Türkiye’de 3 yerde var. Camiye ihtiyaç varsa Ayasofya’nın sağı ve solu her tarafı cami dolu. Bence böyle bir şeye hiç gerek yok. Camiye dönüştürüleceğine hiç ihtimal vermiyorum. Bu biraz abartılmıştır. Buranın konumunu görmedikleri için böyle düşünmüş olabilirler. Üstüne basa basa söylüyorum Ayasofya Mahallesi’nde kesinlikle bir camiye ihtiyaç yoktur. Buradaki camilerimiz yeteri derecede büyük.

 

Cemaatten bir zorluk çekilmiyor. Dolayısıyla buranın camiye dönüştürülmesi gerçekten çok büyük eksiklik olur yanlışlık olur. Burası turizm ile ilgili çok büyük bir gelir kaynağı binlerce insan burayı ziyarete geliyor" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel