Ayasofya'daki tarihi eserler müzeye taşındı

Trabzon'daki Ayasofya'nın yeniden camiye dönüştürülmesi sonrası yapının bahçesindeki 33 tarihi eser, Trabzon Müzesine taşındı. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkililerinden alının bilgiye göre, bir süre müze olarak hizmet veren Trabzon'daki Ayasofya'nın m

Ayasofya'daki tarihi eserler müzeye taşındı
Trabzon'daki Ayasofya'nın yeniden camiye dönüştürülmesi sonrası yapının bahçesindeki 33 tarihi eser, Trabzon Müzesine taşındı.
 
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkililerinden alının bilgiye göre, bir süre müze olarak hizmet veren Trabzon'daki Ayasofya'nın mahkeme kararıyla Trabzon Vakıflar Bölge Müdürlüğüne devredilerek yeniden camiye dönüştürülmesinin ardından söz konusu yapının bahçesinde yer alan Roma, Bizans ve Osmanlı dönemine ait tarihi eserler ile Osmanlı dönemine ait mezar kitabelerinden oluşan 33 eserin Trabzon Müzesine taşınması kararlaştırılmıştı.
 
Tasnif edilen tarihi eserler Trabzon Müzesine götürüldü. Tarihi eserlerin müzede sergileneceği belirtildi.
 
Trabzon'un fethinden sonra uzun yıllar cami olarak hizmet veren ve tapuda da cami olarak gözüken Ayasofya, geçmişte müzeye dönüştürülerek Kültür ve Turizm Bakanlığına devredilmişti. Mahkeme kararıyla bir süre önce Trabzon Vakıflar Bölge Müdürlüğüne devredilen Ayasofya, Temmuz  ayında tekrar camiye dönüştürülüp ibadete açılmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler