Ayasofya'da ilk Cuma Namazı kılındı

Ayasofya Müzesi'nin camiye dönüştürülmesinin ardından ilk Cuma namazı kılındı. Camiye gelerek Trabzon Müftüsü Veysel Çakı ile görüşmek isteyen kadın karşılık alamayınca 'Cami bir tek namaz kılma yeri midir' diyerek tepki gösterdi. Trabzon'un Ayasofya Maha

Ayasofya'da ilk Cuma Namazı kılındı
Ayasofya Müzesi'nin camiye dönüştürülmesinin ardından ilk Cuma namazı kılındı. Camiye gelerek Trabzon Müftüsü Veysel Çakı ile görüşmek isteyen kadın karşılık alamayınca 'Cami bir tek namaz kılma yeri midir' diyerek tepki gösterdi.
 
Trabzon'un Ayasofya Mahallesinde bulunan 52 yıl sonra camiye dönüştürülerek ibadete açılan Ayasofya'da ilk Cuma namazı kılındı. Ayasofya'da 28 Haziran Cuma günü ikindi namazıyla başlayan ibadetten sonra Ayasofya Camii bugün yapılan açılışın ardından resmen ibadete açıldı. Trabzonluların ilgi gösterdiği Cuma namazında vaiz veren Trabzon Müftüsü Veysel Çakı ile görüşmek isteyen ve elinde bir gazete bulunan Sema Bayraktar isimli şahıs, müftüden karşılık alamayınca 'Cami bir tek namaz kılınan yer mi?' diyerek tepki gösterdi. Namaz için camiye gelen cemaatten büyük tepki alan Sema Bayraktar, daha sonra camiden yürüyerek uzaklaştı.
 
Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem ise, Trabzonlu olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Trabzonlular Ayasofya Müzesi'nin camiye dönüştürülmesine tepki gösterdi. Bu anlayışların değişmesi gerekiyor. Bu anlayış değişmedikten sonra o kişiler emellerini sonsuza dek devam ettirir. Rızkı veren Allah'tır. Biz burayı ibadete dönüştürdüğümüz için bu iyi niyetimizi de gördüğü için burayı daha fazla insan ziyaret edecek. Burada bu endişeleri taşıyan insanlarımız yine buradan rızkını temin edecekler

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel