Ayasofya'da ibadete tepki

Trabzon’daki tarihi Ayasofya Müzesi’nin ibadete açılacak olmasına tepkiler sürüyor.Ayasofya Müzesi’nin ibadete açılacağı kararına kamuoyundan gelen eleştirilere bir yenisi daha eklendi. Türkiye Turizm Yöneticileri Birliği Karadeniz Bölge Sorumlusu Yusuf A

Ayasofya'da ibadete tepki

Trabzon’daki tarihi Ayasofya Müzesi’nin ibadete açılacak olmasına tepkiler sürüyor.

Ayasofya Müzesi’nin ibadete açılacağı kararına kamuoyundan gelen eleştirilere bir yenisi daha eklendi. Türkiye Turizm Yöneticileri Birliği Karadeniz Bölge Sorumlusu Yusuf Altuntaş, bu kararın yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Altuntaş “Neden korkuyoruz ki, anlamıyorum. Ayasofya cami olunca ilimizdeki müslüman sayısı mı artacak ? Camiye giden sayısında patlama mı yaşanacak ? Evet hepimiz müslümanız.

Fakat Ayasofya’da müzenin 100 metre yanındaki camii vakit namazlarında bile dolmazken Trabzon’da turizm denince akla gelen ve her yıl binlerce turistin ziyaret ettiği Ayasofya’yı cami olarak ibadete açma fikrine akıl sır erdiremiyorum.

Trabzon’da tarım bitti, tütün bitti, fındık bitti. ‘Tek kurtuluş turizmde’ diyen bu ilin yöneticileri Trabzon’da turizmi baltalayacak bu kararın altına nasıl imza atarlar. Milli ve manevi değerlerine bağlı olmak ayrı, gerçeği görmek, dünyayla entegre bir şekilde politikalar izlemek ayrıdır” dedi.

“Trabzon’a gelen ve Ayasofya’yı görmek isteyen turiste ‘Biraz bekleyin namaz bitsin, biz duvarlardaki perdeleri kaldıralım müzeyi o zaman gezersiniz mi' diyeceksiniz?" diyen Altuntaş “Bu kadar çağ dışı bir uygulama olur mu ? Dilerim Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne devir işlemini gerçekleştirmeden bu karardan dönülür ve Ayasofya şimdi olduğu gibi turizmde cazibe merkezimiz olmaya devam eder” ifadelerini kullandı. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel