Ayasofya Müzesi Pazartesi'de açık

Trabzon’un en önemli turizm merkezlerinden olan gerek tarihi ve gerekse kültürel yapısı ile yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken Ayasofya Müzesi’nin artık Pazartesi günleri de ziyarete açık olacağı belirtildi.Pazartesi günleri genel temizlik için k

Ayasofya Müzesi Pazartesi'de açık

Trabzon’un en önemli turizm merkezlerinden olan gerek tarihi ve gerekse kültürel yapısı ile yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken Ayasofya Müzesi’nin artık Pazartesi günleri de ziyarete açık olacağı belirtildi.

Pazartesi günleri genel temizlik için kapatılan teşhir salonlarının Trabzon Valiliği’nin talebi ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın onayı ile Pazartesi günleri de ziyaretçilere açılacağını kaydeden Vali Dr. Recep Kızılcık müzenin haftanın 7 günü 08.00-17.00 saatleri arasında ziyaretçilere açık olacağını söyledi.

Ziyaretçi yoğunluğu nedeniyle böyle bir karar alındığını ifade eden Vali Kızılcık “Trabzon’umuz ülkemizde önemli tarihi ve kültürel zenginlikleri ile ön plana çıkan bir şehrimiz. 4 bin yıllık tarihi bir geçmişe sahip olan ilimizdeki güzellikleri yerli ve yabancı turistlerin incelemesi için gerekli çalışmaları yapmaktayız. İlimizin tarihi güzelliklerini tüm dünyaya açarken, aynı zamanda ilimize turizmden önemli bir girdi sağlıyoruz. Bu bağlamda yerli ve yabancı turist sayısını da göz önünde bulundurarak, Bakanlığımızdan böyle bir talepte bulunduk. Kendileri de konuyu uygun gördü” dedi.

Öte yandan 2011 yılında Ayasofya Müzesi’ni 16 bin 500 yabancı olmak üzere toplam 116 bin 179 turistin ziyaret ettiği bildirildi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel