"Ayasofya müze olarak kalmalı"

Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Metin Kara, son günlerde Trabzon kamuoyunun gündeminde yer alan Ayasofya Müzesi’nin konumuyla ilgili süreci değerlendirdi.Kara, “Tartışmaları-açıklamaları-tepkileri  esnafımızın ve halkımızın bu konudaki

"Ayasofya müze olarak kalmalı"

Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Metin Kara, son günlerde Trabzon kamuoyunun gündeminde yer alan Ayasofya Müzesi’nin konumuyla ilgili süreci değerlendirdi.

Kara, “Tartışmaları-açıklamaları-tepkileri  esnafımızın ve halkımızın bu konudaki düşüncelerini gerek anket çalışması gerekse de bire-bir görüşmelerle inceledik-irdeledik.Elbette TESOB olarak bizimde bu noktada söyleyeceklerimiz olacaktır.Bu konudaki tavrımız açık ve net olarak Ayasofya Müzesi’nin mevcut haliyle hizmete devam etmesi yönündedir. Trabzon’un içerde ve dışarıda  tanıtımına büyük katkısı sağlayan Ayasofya Müzesi bu şehrin turizm açısından vizyonu ve misyonudur.

Trabzon Büyükşehir Belediyesinin müze çevresinde gerçekleştireceği projeyle Ayasofya çok daha farklı bir güzellik kazanacaktır.Bu çalışmayı gönülden destekliyoruz. Tarih boyunca her medeniyetin arkasında bıraktığı eserlere sahip çıkan bu anlamda büyük bir hoşgörü anlayışı gösteren Trabzon şehri bu kültürünü her zaman korumalı ve kollamalıdır.

Ayasofya Müzesi çevresinde ve Mahallesinde cami ihtiyacı varsa elbette en güzeli ve en büyüğü yapılmalıdır.Her fırsatta belirtiyoruz,Trabzon’un özellikle meydan bölgesinde görkemli  büyük bir camiye ihtiyacı vardır. İnsanlarımız ibadetlerini rahatça yapabilmeli,cenazelerimizi daha uygun bir alanda kaldırabilmeliyiz.

Bu anlamda atılacak her adıma Trabzon esnafı ve  TESOB olarak her türlü desteği vermeye hazırız. Ayasofya Müzesi tartışmasının şehrimizde daha çok gerginliğe ve gereksiz tartışmalara yer vermemesi noktasında aklı-selim davranılarak ortak akılla hareket edilmesi en büyük arzumuzdur.”
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel