Ayasofya da Sümela da aynı kalsın!

 Trabzonlular, Ayasofya’nın müze ve Sümela’nın mevcut konumunda kalmasını istedi. Vakıflar Bölge Müdürü Mazhar Yıldırımhan ise, Sümela’nın vakıf olmadığı iddiasında. Rumlar’ın Sümela’yı manastır-kilise olarak faaliyete geçirmek için hazırlık yapması, tari

Ayasofya da Sümela da aynı kalsın!

 

Trabzonlular, Ayasofya’nın müze ve Sümela’nın mevcut konumunda kalmasını istedi. Vakıflar Bölge Müdürü Mazhar Yıldırımhan ise, Sümela’nın vakıf olmadığı iddiasında.
 
Rumlar’ın Sümela’yı manastır-kilise olarak faaliyete geçirmek için hazırlık yapması, tarihçi yazar Veysel Usta’nın, “Ayasofya hukuki platformda veya yeni vakıflar yasası bağlamında cami yapılırsa, Sümela’nın da aynı hukuki gerekçe ile manastıra çevrilmesinin yolu açılır” açıklaması gündeme bomba gibi düştü.
 
Mazhar Yıldırımhan ise, “Sümela, kayıtlarımızda vakıf olarak görünmüyor. Rumların Sümela’yı almak istemeleri yasal olarak mümkün değil. Zaten, 1936 yılında Atatürk vakıflarla ilgili bir düzenleme yaptırmıştı. Azınlık vakıfları ile ilgili beyanname almıştı. Sümela ile ilgili bir beyanname yok” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler