Avustralyalılar Karadeniz'de

Avustralyalı avcılar, Sinop'un Boyabat ve Durağan ilçelerinde mücadele amaçlı sürek domuz avı yaptı. Karadeniz'in tek av şirketi sahibi organizatör Erol Ak tarafından düzenlenen av için Boyabat'a gelen Avustralyalı avcılar, ilk 2 gün Çatpınar ve Bağlıca k

Avustralyalılar Karadeniz'de

Avustralyalı avcılar, Sinop'un Boyabat ve Durağan ilçelerinde mücadele amaçlı sürek domuz avı yaptı.

Karadeniz'in tek av şirketi sahibi organizatör Erol Ak tarafından düzenlenen av için Boyabat'a gelen Avustralyalı avcılar, ilk 2 gün Çatpınar ve Bağlıca köyleri mıntıkasında sürek avına çıktı. Avustralyalı avcılar ilk gün yaptıkları sürek avında 5 domuz vurdu. Avcılar sürek avında havanın olumsuz yönde etkilemesinden dolayı zaman zaman yolda kalan araçlarını kurtarmak için seferber oldu. Avın üçüncü günü Durağan Akpınar köyünde devam eden avcılar yoğun kar nedeniyle avı yarıda bırakmak zorunda kaldı.

Havanın yağışlı olması nedeniyle zaman zaman zor anlar yaşayan Avustralyalı avcıların ekip başı Singon Markus, "Avlaklar çok güzel, çok memnun olduk. Ama hava şartlarından dolayı şansızlık yaşadık. Bu nedenle istediğimiz şekilde avlanamadık" dedi.

Sinop Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Mustafa Sungur, "Orman ve Su işleri Bakanlığı olarak av turizmi çerçevesinde av turizminin yaygınlaşmasını talep ediyoruz. Bu çerçevede Sinop'un Boyabat ve Durağan ilçelerinde üç köyde mücadele amaçlı av turizmi yapıldı. Yaban domuzu bu köylerde özellikle tarım arazilerini çok ciddi zararlar vermektedir. Boyabat ilçesi Çatpınar ve Bağlıca köyleri ile Durağan'ın Akpınar köyünde mücadele maksatlı av turizmi yapıldı.

Hava şartlarının olumsuzluğundan dolayı yaban domuzu olmasına rağmen Boyabat ilçesi Çatpınar köyünde 5 yaban domuzu vuruldu. Mücadele maksatlı yapılan domuzu avı ile Çatpınar köylümüze bin lira katkı payı aktarılacaktır.

Bu avın ilimizin diğer ilçelerinde de yaygınlaşmasını istiyoruz. Çünkü yaban domuzu arazilere zarar vermekte, bu zararı hem ortadan kaldırma hem ilçemizde köylümüze katkı payının oluşmasının ve av turizminin yaygınlaşmasını takip ediyoruz. Bakanlık olarak ta bunu destekliyoruz" diye konuştu.

14 Avustralyalı avcı 3 günlük yaptıkları sürek avı sonrası ülkelerine döndüler.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler