Avukatların samimi görüntüsü

Yaklaşık 5 ay önce Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesinde görevi ihmal ve kötüye kullanma suçlarından yargılanan aralarında Trabzon İl Jandarma eski Alay Komutanı Ali Ö.'nün bulunduğu 8 jandarma görevlisinin Trabzon 2.Sulh Ceza M

Avukatların samimi görüntüsü

Yaklaşık 5 ay önce Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesinde görevi ihmal ve kötüye kullanma suçlarından yargılanan aralarında Trabzon İl Jandarma eski Alay Komutanı Ali Ö.'nün bulunduğu 8 jandarma görevlisinin Trabzon 2.Sulh Ceza Mahkemesi'nde yargılanması sonrası Hrant Dink'in müvekkillerinden Av. Hakan Bakırcıoğlu, sanık Ali Ö.'nün Avukatı Ali Sürmen'e "hakaret" ettiği iddiasıyla açılan davanın duruşmasına devam edildi.

Hakkında "Hakaret" suçundan dava açılan Avukat Hakan Bakırcıoğlu için hazırlanan iddianamede, "Şikayetçinin, Trabzon 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nde yürütülen kovuşturmanın gizli olduğunu belirterek şüpheliye hitaben “böyle yapmayın sizin her şeye hakkınız var mı? Yasak herkes içindir" şeklindeki sözler üzerine şüphelinin şikayetçiye “Siz ancak adam öldürürsünüz zaten” şeklinde hakaret içeren sözler söylediği belirtilmişti.

Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya sanık Avukat Hakan Bakırcıoğlu katılmazken, müvekkili aynı zamanda tanık olan Avukat Bahri Bayram Belen ile müşteki avukat Ali Sürmen hazır bulundu.

Müşteki Avukat Sürmen ifadesinde, davanın seyri hakkında Avukat Bahri Belen'in gazetecilere bilgi verdiğini duyup gördüğünü belirterek "Duruşmadaki işlemleri ve ara kararları gazetecilere anlatıyordu. Ben de tanık Bayram Belen'e ‘gazetecilere bilgi vermeyin, yayın yasağı var’ dedim ve baro odasına doğru gittim. Arkamdan Bahri Belen, ‘benimle mahalle ağzıyla konuşma konuşacaksan gel yüzüme konuş’ dedi. Basın önünde tartışmanın büyümesini istemediğim için ‘şov yapma’ diyerek diğer sanıkların müdahilleri ile birlikte baro odasına girdim. Bahri Bayram Belen ve sanık Hakan Bakırcıoğlu baro odasının önüne geldiler. Bahri Bayram Belen, ‘ben gazetecilere demeç vermiyordum deyince ben de kendim gördüm ve duydum bunu kendinize hak olarak mı görüyorsunuz’ dedim. Bunun üzerine sanık Hakan Bakırcıoğlu bana hitaben 'siz de ancak adam öldürürsünüz zaten' dedi. Bunun üzerine sanık Hakan Bakırcıoğlu ile aramda tartışma yaşandı" dedi.
Sanık Avukatı Bahri Bayram Belen ise tanık olarak ifade verirken gazetecilere duruşmanın, seyri hakkında herhangi bir şey söylemediğini ifade ederek "Gazetecilere yasalar içersinde kalan hususları açıklarken müşteki yanıma geldi. Müşteki bana hitaben ‘gizlilik kararı var, bize gizli, size açık mı, şov yapmayın’ dedi. Duruşmada müştekinin gerginlik yaşamış olduğunu düşündüğüm için ‘ne söyleyecekseniz bana, söyleyin ama bağırmayın’ dedim. Bu sırada müşteki baro odasına gitmek üzere yanımdan ayrıldı. Ayrılırken yine bana hitaben ‘şov yapmayın’ diye bağırdı. Bunun üzerine ben de ‘lütfen bize sokak çocuğu gibi davranmayın’ dedim. Bu konuşmalar sırasında sanık ve arkadaşımız Cem koşarak yanımıza geldiler. Benim ve müştekinin arasına girerek bizi ayırdılar. Fakat buna rağmen müşteki yeniden ‘yine şov yapıyorsunuz, her şey sizin hakkınız mı anasını satayım’ deyince sanık ta müştekiye hitaben' öldürmekte sizinkilerin hakkı mı' dedi” şeklinde konuştu.

Mahkeme heyeti olayla ilgili 3 tanığı dinlerken duruşma eksiklerin tamamlanması için ileri bir tarihe ertelendi.

Müşteki Avukat Ali Sürmen ile sanık avukatı aynı zamanda tanık olarak ifade veren Avukat Bahri Bayram Belen, duruşma sonrası samimi diyaloğu ise dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler