Avrupa Birliğinden Of'a destek

Trabzon'un Of ilçesinde, kız çocuklarının okullaşma oranının artırılmasına yönelik Avrupa Birliği hibe programında kabul edilen Of Sürekli Eğitim ve Danışmanlık Merkezi için açılış töreni düzenlendi. Of İlçesi Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma

Avrupa Birliğinden Of'a destek

Trabzon'un Of ilçesinde, kız çocuklarının okullaşma oranının artırılmasına yönelik Avrupa Birliği hibe programında kabul edilen Of Sürekli Eğitim ve Danışmanlık Merkezi için açılış töreni düzenlendi.

Of İlçesi Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Of Halk Eğitim Merkezi tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen 130 bin Euro'luk projenin açılışına, Vali Yardımcısı Hüseyin Ece, Trabzon Milletvekili Kemalettin Göktaş, Of Kaymakamı Tuncay Sonel, daire amirleri ve çok sayıda davetli katıldı. Beş kişiye istihdam sağlayan projenin açılış konuşmasını yapan Of Kaymakamı Tuncay Sonel, 2008 Eylül ayında göreve başladıklarında ilk işlerinin ilçede 14 kişilik bir proje ofisi kurmak olduğunu söyledi.

Kaymakam Sonel, bu zamana kadar 56 projeyi hayata geçirdiklerini belirterek şöyle konuştu: "Of ailesi olarak ekip çalışması içerisinde 57'nci projemizin açılışını yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Yöre halkımıza hizmet için bu zamana kadar 6 milyon TL bulan bu projelerin gerçekleşmesinde bizlere her türlü desteği veren başta milletvekilimiz Kemalettin Göktaş'a, çok değerli bürokratlarımıza, belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum. 57 projenin yanı sıra hayırseverlerimizin katkılarıyla 1 Kültür Merkezi,

1 İlköğretim Okulu, 2 Lise, 1 Meslek Yüksek Okulu, 1 Öğretmenevi yapımı ile 18 İlköğretim Okulu, 2 Anaokulu, 14 Sağlık Ocağı ve Sağlık evinin bakım onarımının yaptırılması bizleri mutlu etti. Bu yatırımları ilçemize kazandıran hayırseverlere de tüm Oflular adına şükranlarımı sunuyorum."

Açılışını yaptıkları AB hibe projesinin özellikle eğitim alanında olmasının kendisi açısından çok önemli olduğunu kaydeden Kaymakam Sonel, bir önceki görev yeri Şanlıurfa Birecik'te Haydi Kızlar Okula adlı projeyi hayata geçirdiklerini söyledi. Sonel, bu projelerle kız çocuklarının okutulmasının önemini ortaya koyduklarını anlattı.

Trabzon Milletvekili Kemalettin Göktaş da, Of'un şanslı ilçelerden biri olduğunu belirterek Kaymakam Sonel'i gayretlerinden dolayı kutladı. Göktaş, bu projelerin sayın Kaymakamın gayretleriyle olduğunu anlatarak "Bu çalışmalar gösteriyor ki, Of Kaymakamını buldu. Onun için kendisine buradan teşekkür ediyorum" dedi.

Her şeyin başının eğitim olduğuna dikkat çeken Göktaş, kalkınmanın ana kaynağını eğitimin oluşturduğunu onun için iktidarları döneminde en fazla ödeneğin eğitime ayrıldığını belirtti.

Bu manada Of'un şanslı ilçelerimizden biri olduğunu kaydeden Göktaş, sözlerine şöyle devam etti: "İlçemizde kurulan Of Teknoloji Fakültesi bu yıl öğrenci alacak. Bünyesinde Enerji Mühendisliği Bölümü, İnşaat Mühendisliği Bölümü, Yazılım Mühendisliği Bölümü, Ağaç İşleri Mühendisliği bölümleri açıldı. Bunlar parmakla gösterilecek bölümler. Bu manada biz burada fakülte değil üniversite kuruyoruz. Bu fakültenin bölgemize önemli katkısı olacağını düşünüyorum."

Trabzon Vali Yardımcısı Hüseyin Ece de projeyi önemsediklerini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Çünkü temel amaç olarak kız öğrencilerin okullaşmasını hedef alıyor.Yetişmiş insan gücü olan toplumların doğal kaynakları olmasa bile insan kaynaklarına dayalı olarak çok kısa sürede çok önemli adımları atmış olan milletleri biliyoruz. Bizim gibi toplumların maalesef kadınların toplum hayatında fazla aktif olmadıkları görülüyor.Ülkemiz uluslararası areneda mesafe alacaksa bizlerin kadınıyla erkeğiyle hep

beraber koşmamız gerekiyor. Onun için bu projeyi önemsiyor ve ilçemize, ilimize, milletimize ve devletimize hayırlı olmasını diliyorum."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel