Avrasya Üniversitesi iftar verdi

Trabzon Özel Avrasya Üniversitesi dün Zorlu Grand Otel'de  iftar verdi.Trabzon Zorlu Grand Otel'de düzenlenen iftar yemeğinde konuşan Trabzon Özel Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer Yıldız, üniversitelerinin hedeflerini açıklarken, herkesi

Avrasya Üniversitesi iftar verdi

Trabzon Özel Avrasya Üniversitesi dün Zorlu Grand Otel'de  iftar verdi.

Trabzon Zorlu Grand Otel'de düzenlenen iftar yemeğinde konuşan Trabzon Özel Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer Yıldız, üniversitelerinin hedeflerini açıklarken, herkesin kendilerine destek çıkmasını istedi. Üniversiteyi kurmakta yaşadıkları zorlukları anlatan Yıldız, üniversitenin bir vakıf üniversitesi olduğunu ifade ederek kar etme amaçlarının bulunmadığını belirtti. Üniversite sayesinde Trabzon'a her yıl 600 milyon TL girdi olacağına dikkat çeken Yıldız, "Avrasya Üniversitesi 2004 yılında yola çıkmış, ancak 2010 yılına kadar amacına ulaşamamıştı. 2010 yılında sayın belediye başkanımızın gayreti ile birlikte üniversitemiz kurulmuş ve bugün öğrenci kabul eder duruma gelmiştir. Bugün yine zorluklarla mücadeleye halen devam ediyoruz. Bize Trabzonlular’ın destek olması lazım. 2004 yılında beri verdiğimiz mücadeleyi herkes biliyor. Eğer Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu gibi bir belediye başkanı karşımıza çıkmasaydı bu üniversite kurulamayacaktı” dedi.
“Hedefimiz 5 yıl içersinde 15 bine yakın öğrenci almak ve 10 yıl sonra da 25 bin öğrenciye ulaşmak” diyen Yıldız, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“25 bölümümüz var, bunların YÖK'ten onayı çıktı. 5 yılın sonunda eğer hedeflerimize ulaşırsak Trabzon'a her yıl 600 milyondan fazla para insanların cebine girmiş olacak. Biz herkesin desteğini istiyoruz. Üniversiteyi biz kurduk ancak bundan sonra yaşatmak Trabzonlular’ın görevi olması lazım. Bugüne kadar hiç kimseden 1 kuruş para almadık, kendi imkanlarımızla Avrasya'yı kurduk bugünkü duruma geldik. Allah nasip ederse 5 Eylül’de kayıtlara başlayacağız. Önümüzdeki yıl 3 bin öğrenci ve 5 yılın sonunda da 15 bini aşacağız. Ancak bu hedefe bir an önce ulaşılması için herkesin Avrasya'ya destek olması lazım. Dışardan farklı görülüyor, farklı biliniyor. Burası bir şirket değil. Burada kimse kar etmiyor. Burası vakıftır, buradan kimsenin 1 kuruş alıp yemesi mümkün değildir. Oradan gelen paralarla bu üniversitenin büyümesi sağlanacak. Ben ve arkadaşlarım bugüne kadar oradan 1 kuruş para almadı, alması da mümkün değil, yasal olarak da mümkün değil. Bu üniversite Trabzon üniversitesidir, Trabzonlular’ın buna sahip çıkması lazım. Bize bugüne kadar destek olan başta sayın Trabzon Belediye Başkanımıza, Yomra Belediye Başkanımıza, Ticaret Odası Başkanımıza destek olan herkese teşekkür etmek istiyorum. Beklentilerimiz var. Kimse bize yardım etmese de biz yolumuza devem edeceğiz. Halen daha Avrasya'yı tanımak istemeyenler var. Avrasya'nın öğrenci almaması için gayret sarf edenler var. Halen mahkemelerde sağda solda uğraşıyor. O insanlara da buradan destekler var. Buna üzülmemek mümkün değil."
Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise yaptığı konuşmada üniversiteye destek çıkılması gerektiğini belirterek "Bu üniversite bazı koşulların olgunlaşması sonucunda gerçekleşebildi. Tüm Trabzon dinamiklerinin birlik ve beraber olmasıyla, siyasilerimizin de destek olmasıyla sonuçlanabildi. Bundan sonra hepimiz buna destek çıkmamız gerekir" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler