'Avrasya Şehrin ortak değeri'

Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer Yıldız, beraberindeki Rektör Prof. Dr. Aydın Dumanoğlu ile birlikte Trabzon Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu’nu ziyaret etti.Belediyenin yeni binasında gerçekleşen ziyarette Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orha

'Avrasya Şehrin ortak değeri'

Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer Yıldız, beraberindeki Rektör Prof. Dr. Aydın Dumanoğlu ile birlikte Trabzon Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu’nu ziyaret etti.

Belediyenin yeni binasında gerçekleşen ziyarette Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'na Avrasya Üniversitesi'nin kuruluşu ve yasalaşması aşamasında verdiği büyük destekten dolayı teşekkür eden Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer Yıldız, "Başkanımızın yine yanımızda olduğunu bilmek bize güç veriyor" dedi. Gümrükçüoğlu da "Avrasya şehrimizin ortak değeri. Bu büyük eğitim yatırımını daha da güçlendireceğiz" diye konuştu

Ziyarette konuşan Yeni Rektör Prof. Dr. Aydın Dumanoğlu "Sayın Başkanın Ankara'daki müsteşarlık görevini bırakıp buraya gelmesi başlı başına bir inisiyatiftir. Hem Trabzon'a verdiği hizmetler, hem de üniversitemizin kuruluşu için aldığı sorumluluk adına biz kendisine iki kez minnettarız" ifadelerini kullandı.

Şehir yönetimlerinde ve teknik yapılanmada en önemli yerleşmiş olan fikirleir aşmak olduğunu belirten Prof. Dumanoğlu, "Olumlu düşünür, cesur davranırsanız aşamayacağınız problem yoktur. Belediyemiz buraya harikulade bir bina yaptı. Belki birkaç yıl evvel bunlar hayaldi. Önce bir rüya görmek, sonra da bu rüyayı hayata geçirmek için harekete geçmek lazım. Her başlangıç zordur. Fakat hayırlı bir işe başlangıç yapınca ardı geliyor. Biz barajlarda 6 kilometre tünel deliyoruz, Londra’nın altında bin 500 km tünel geçişi var. Şehirleşmek istiyorsak kentsel dönüşüme açık olmamız lazım. Akşamdan sabaha bu işler gerçekleşmez ama bir çakılı bile bir yerden bir yere götürmek için büyük planlama şart. Akyazı’ya başlanması bizi heyecanlandırdı. Sahil yolu ışıklandırıldı, havalimanına benzedi. Bunlar küçük şeyler gibi gözükse de olması gereken, önemli hizmetlerdir. Kentsel dönüşüm planlamalarını da beğeniyle izliyoruz. Birikime uğramış karmaşıklığı bir anda çözmek zor. Fakat Trabzon'da iyi şeyler oluyor. İnşallah biz de yeni üniversitemizi 2011-2012 eğitim -öğretim döneminde faaliyete geçirmiş olarak Trabzon'a can veren kuruluşlardan olacağız. Bunu yaparken Sayın Başkan'dan bugüne kadar bundan sonra da her alanda destek bekliyoruz" dedi.

Avrasya Üniversitesi'nin rektörlük teklifini nasıl kabul ettiğine de değinen Dumanoğlu, "Sayın Ömer Yıldız ve arkadaşları çok zorlu bir süreçten geçerek, güç kararlar vererek inanılmaz bir işi başardı. Biz siyaseti bıraksak da hizmet anlamında fikirlerimiz ve ideolojimiz asla değişmemiştir. Kurucular bize geldiklerinde yeni üniversiteyi ayağa kaldırmanın da Trabzon için bir hizmet olacağına inandık. Bununla birlikte insanlar her zaman iyi bildiği şeyi yapmalı inancındayız. Bunun için bu işe atıldık" dedi. Dumanoğlu, Trabzon’da üniversite varken Kayseri’de yoktu. Şimdi orada 2 resmi, 2 vakıf üniversitesi var. Kayseri’nin toplam nüfusu bizden çok fazla sayılmaz. Sizin de desteğinizle AVÜ kurulmuş oldu. Fakat Trabzon eğitimde daha iyiyi, daha ileriyi hak ediyor" diye konuştu.

Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da gerek Trabzon kamuoyunda, gerekse Ankara'daki yasalaşma sürecinde üniversiteye başından beri destek verdiklerini hatırlattıktan sonra "Biz elbette bundan sonra da Avrasya Üniversitesi'nin yanında olacağız" sözünü verdi. Ziyarette Belediye Başkan Yardımcılarından Ergin Aydın da hazır bulundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler