Avni Aker'in yeri ne olacak?

Haber61.net - Haber servisi - Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Ortahisar Belediyesinin yeni binası ile Avni Aker'in yeri konusunda açıklama yaptı.Ahmet Metin Genç "yeni bir bina arayışındayız ve çok acil bir durum olarak buna yöneldik. Hem ilç

Avni Aker'in yeri ne olacak?

Haber61.net - Haber servisi - Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Ortahisar Belediyesinin yeni binası ile Avni Aker'in yeri konusunda açıklama yaptı.

Ahmet Metin Genç "yeni bir bina arayışındayız ve çok acil bir durum olarak buna yöneldik. Hem ilçe kaymakamlığımız hemde belediye binası için Zağnos'un 4. etabında 24 dönüm alanı TOKİ'den aldık. Oraya yeni yerklşekemizi yapacağız. Hem ilçe kaymakamlığı hem belediye orada olacak. TOKİ ile bugün anlaşarak yeni yeri alacağız. Bu kadar büyük bir yeri almamızın nedeni Trabzon'a uygun mimaride bir bir yapı yapmak.

Çucuk yuvasından ticaret odasına kadar tüm alanı almayı istedik. Biz gelip geçiciyiz burada, yapacağımız kentte kalacak. Bu nedenle STK'lardan yardım alacağız. Üniveriste ve mimarlar odası ile görüşeceğiz. Bundan sonra Trabzon'u ykarak yapacağız. Zağnos'ta  yıktık yaptık, şimdi Tabakhane'de yapılıyor. havalimanında belediyemizi direk ilgilendiren bir bir yıkım var. Burada biz yaptık oldu değil tüm Trabzon'u içine sokarak mimariye yön vermek istiyoruz" dedi.

AVNİ AKER'DE BELEDİYE BİNASI

Avni Aker'in yeri konusunda da açıklamlarda bulunan Ahmet metin Genç "Bu alan ve Yavuz Selim Sahası ve 19 mayıs spor salonunun bulunduğu alan TOKİ'ye ait. Şehirde birazcık daha yeşili artırabilme çabasındayız. TOKİ maliyeti çıkarmak için çalışıyor. Biz oraya konut yapmadan yeşil alan olarak yapalım hedefindeyiz. Cumhurbaşkanımızda bu konuda bize destek verdi. Kent meydanları oluşturmayı hedefliyoruz. Avni Aker'de Büyükşehir Belediye binası ileri vadede düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

İŞTE O HABERLERİMİZ

134416.jpg

 

141687.jpg

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel