Avluda deniz sesi efekti kullanılıyor.

  Samsun'da cezaevi avlusuna tutuklu ve hükümlüler için plaj voleybolu sahası yapıldı. Maçlar sırasında avluda deniz sesi efekti de kullanılıyor. Samsun E Tipi Ceza ve İnfaz Kurumu Türkiye'de bir ilke imza attı. Cezaevi avlusuna 10 kamyon kum dökülerek, b

Avluda deniz sesi efekti kullanılıyor.

 

 

Samsun'da cezaevi avlusuna tutuklu ve hükümlüler için plaj voleybolu sahası yapıldı. Maçlar sırasında avluda deniz sesi efekti de kullanılıyor.

 

Samsun E Tipi Ceza ve İnfaz Kurumu Türkiye'de bir ilke imza attı. Cezaevi avlusuna 10 kamyon kum dökülerek, bir plaj voleybolu sahası oluşturuldu. Mahkûmlar tarafından büyük ilgi gören plaj voleybolunun, gerçeğini birebir yansıtması için oyun sırasında deniz sesi efektleri de kullanılmaya başlandı. Cezaevi Müdürü Özer Duman, 500 tutuklu ve hükümlünün bulunduğu kurumu "Türkiye'nin en iyi fiziki yaşam koşullarına sahip cezaevi" olarak nitelendirerek, "Buradaki tutuklu ve hükümlüler arasında herhangi bir kavganın olması mümkün değil. Çünkü çok sayıda etkinlik yapıyoruz. Plajı dahi onların ayağına getirdik. Avluya döktürdüğümüz kumda koğuşlar arası plaj voleybolu turnuvaları düzenleniyor. Ayrıca çalışma atölyelerimiz var" diye konuştu.

 

'STRESLERİ KUMA GEÇİYOR'

Bu uygulamaların cezaevi içindeki suç oranını da azalttığına değinen Duman, normal voleybol sahalarının da bulunduğunu belirterek, "Ancak mahkûmlar oyunu çıplak ayakla oynayınca daha rahat ediyorlar. Stresleri, sıkıntıları kuma geçiyor" dedi. Lise ve üniversite öğrenimi gören 150 hükümlüleri bulunduğunu da söyleyen Duman, "Amacımız mahkûmların meslek sahibi olmasıdır. Onları üniversite mezunu olarak tahliye etmek istiyoruz. Tek temennimiz, bu cezaevinden profesör unvanına sahip bir hükümlünün çıkmasıdır" diye konuştu.

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler