ATK Başkanı kendini savundu

Trabzon’da otopsiye gitmediği için 6 yıla kadar hapsi istenilen Adli Tıp Kurumu Trabzon Grup Başkanı Doktor Hüseyin K. yargılandığı mahkemede kendini savundu. 2. Sulh Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkan Hüseyin K., “Mesai saatleri dışında otopsi yapm

ATK Başkanı kendini savundu
Trabzon’da otopsiye gitmediği için 6 yıla kadar hapsi istenilen Adli Tıp Kurumu Trabzon Grup Başkanı Doktor Hüseyin K. yargılandığı mahkemede kendini savundu. 2. Sulh Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkan Hüseyin K., “Mesai saatleri dışında otopsi yapma yükümlülüğümüz yoktur. 48 saat içerisinde otopsi yükümlülüğümüz vardır. Bunu yerine getirdik. Benzer bir olayda da takipsizlik verilmişti” dedi. Hüseyin K.’nin hapis cezasının yanı sıra meslekten ihracı da isteniyor.
 
Trabzon’da otopsiye gitmediği için 6 yıla kadar hapsi istenilen Adli Tıp Kurumu Trabzon Grup Başkanı Doktor Hüseyin K. yargılandığı mahkemede kendini savundu. Doktor Hüseyin K.’nını meslekten ihracı da isteniyor.
 
DOKTORA ÇİFTE ŞİKAYET
 
Nafiz Gülay trafik kazasında hayatını kaybeden yakını Eren Demir’in otopsisine gitmeyen Hüseyin K. hakkında BİMER’e şikayette bulundu.  Bu ihbarın ardından otopsi savcısı da telefonla arandığı halde Çayeli’nde hasta yakınını ziyarete gittiğini öğrendiği nöbetçi doktoru otopsiye çağırdı. Savcı, şehir dışında bulunan ve göreve gitmeyen doktor hakkında suç duyurusunda bulundu.
 
İKİ AYRI DAVA AÇILDI
 
Şikayet üzerine görevini kötüye kullandığı gerekçesiyle 6 yıla kadar hapis ve meslekten ihracı istenilen Dr. Hüseyin K., 2. Sulh Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı. Hakkındaki iddiaları reddeden Hüseyin K., “Mesai saatleri dışında otopsi yapma yükümlülüğümüz yoktur. 48 saat içerisinde otopsi yükümlülüğümüz vardır. Bunu yerine getirdik. Benzer bir olayda da takipsizlik verilmişti” dedi. Hüseyin K. hakkında disiplin soruşturmasına gerek olmadığı yönünde karar olduğunu söyledi. Hüseyin K. bu kararı mahkemeye sundu. Mahkeme duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel