Atatürk Köşkü neden açılmıyor?

Trabzon’un tarihi ve turistik yerlerinden biri olan Atatürk Köşkü’nde yaklaşık 9 ay önce başlatılan restorasyon çalışmaları nedeniyle kapalı durumda bulunuyor.Trabzon CHP Ortahisar İlçe Başkanı Ahmet Kaya, restorasyonu 200 gün sürmesi beklenen Atatürk Köş

Atatürk Köşkü neden açılmıyor?

Trabzon’un tarihi ve turistik yerlerinden biri olan Atatürk Köşkü’nde yaklaşık 9 ay önce başlatılan restorasyon çalışmaları nedeniyle kapalı durumda bulunuyor.

Trabzon CHP Ortahisar İlçe Başkanı Ahmet Kaya, restorasyonu 200 gün sürmesi beklenen Atatürk Köşkü’nün, normal süre içinde tamamlanmadığını ve açılışın 38 gün geçtiğini ileri sürdü.

Ahmet Kaya yaptığı açıklamada ”Atatürk Köşkü’nün Trabzon’un en önemli tarihi ve turistik yerlerinden biri olduğunu belirterek, “tarihi Köşk, Yüce Atatürk’ün Trabzon’a geldiğinde kaldığı, tüm mal varlığını Türk Milletine bağışladığı ve 344 adet Etnografik özellikte eserin sergilendiği eşsiz güzellikte bir yerdir” ifadelerini kullandı.

SORUMSUZLUK VE KEYFİYET

Trabzon’a gelen turistlerin en çok ziyaret ettiği, Trabzon tarihi ve turizmi için çok önemli olan bu Köşk’ün,16 Kasım 2013’den bugüne yaklaşık olarak 9 aydır kapalı olduğunu sözlerine ekleyen Kaya, “gerekçesi, Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin 436.267.400 TL bedelle yaptığı ve 200 gün süreli tadilat çalışmaları boya ve badana işleri. Şartnamede işin süresi kesin olarak 200 gün olarak ilan edilmiş olmasına rağmen iş 238 gündür bitirilmemiş. Köşk’ün açılışı 38 gün geciktirilmiş. Ortada büyük bir sorumsuzluk ya da keyfiyet var. Bu keyfiyet ya da sorumsuzluk nasıl izah edilebilir? Beceriksizlikten mi, yoksa Köşk “Atatürk” adını taşıdığı için midir? Tabelalardan T.C ibarelerinin kaldırıldığı, kışladaki gönderden bayrağımızın indirilebildiği, Milliyetçiliğin ayaklar altına alındığı ve Atatürk düşmanlığının getirisi yüksek meslekler arasına girdiği kahredici bu dönemde insan bu soruları sormadan edemiyor.

TRABZON’A BÜYÜK ZARAR VERİR!

Trabzon’a gelen turistlerin en çok ziyaret ettiği, Trabzon tarihi ve turizmi için bu kadar önemli bir yer bu kadar süre nasıl kapalı tutulabilir? Trabzon’da en büyük dert işsizlik, şehir bir çıkış arıyor. Turizm bu anlamda çok önemli ve çok şey bekleniyor turizmden, umutlar büyük ama yapılanlar da ortada. Kent Turizmine büyük katkı sağlayan Ayasofya Müzesi gereksiz yere  “Camiydi, Müzeydi” tartışmalarının içine çekildi. Atatürk Köşkü tadilat gerekçesiyle 9 aydır kapalı tutuluyor. 200 günde bitecek denen iş 238 günde bitirilmiyor. Ne yapılmak isteniyor? Turistler kalkacak, kilometrelerce yol kat edip köşkü görmeye, gezmeye gelecek, gezemeyecek. Bahçesi inşaat artıkları ve çöpler içinde. Turistlerin hayal kırıklıklarından hiç hoşlanmadıkları bilinmiyor mu? Böyle giderse turlar Trabzon’u gezi programlarından çıkarır, bunun kente nasıl zarar vereceği hesap edilmiyor mu? Pazar günü köşkteydim. Bahçesini adım adım gezdim, çöplerin arasında fotoğraf çekilmeye çalışan ve sitem eden turistleri gördüm, içim sızladı. Trabzon bu beceriksiz yönetim anlayışını hak etmiyor. Köşk ne zaman açılacak? Büyükşehir Belediye Başkanından sorularımıza cevap bekliyoruz”. dedi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler